Du glömde säga hej då – Sarah Dessen

DessenMclean går sista året på high school och flyttar med sin pappa till en ny stad. Det är fjärde gången på två år de flyttar, och i de andra tre städerna de bott har Mclean hittat på en ny identitet till sig själv. Hon har hetat Eliza, Lizbet och Beth, och varje gång de har flyttat har hon lämnat livet hon levt bakom sig. I denna nya stad planerar hon att bli Liz, men olika omständigheter gör att hon blir sitt riktiga jag och träffar vänner som är intresserade av henne och inte en roll hon spelar.

Boken handlar om att hitta sig själv, om svek och förtroende samt riktig vänskap. Trots att den är mer än 400 sidor lång kan man inte sluta läsa. Dessen har skapat en karaktär som många känner igen sig i, med problem som de flesta kan relatera i.

Dock så är jag lite besviken på språket i boken och hoppas bara på att det är en översättarmiss. Min favoritförfattare på svenska, Johanna Lindbäck, översätter just nu Dessens nästa bok som ska komma ut någon gång i år (vår?) och jag tror definitivt att hon kommer hitta språket.

Boken får 4,5 glada munnar av 5 möjliga.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s