Somrig fiskmiddag

Svärmor har gett oss abbore, en fisk som smakar gott men är svår att stava till. Idag blev den fisken ugnsstekt och serverad med en enkel potatissallad, rårivna morötter och en kall holandaise. Så här gjorde jag:

Ugnsstekt fisk:

Sätt ugnen på 250 grader. Lägg fisken i en smord form. Salta och peppra på och inuti fisken. Stoppa in i ugnen. Sänk värmen till 225 grader och stek i 20-30.

Enkel potatissallad:

Koka 900 gram potatis. Låt svalna lite. Skär i lämpliga bitar. Skär en halv rödlök i lämpliga bitar. Blanda. Rör ihop en dressing av en skvätt olja, en mindre skvätt vinäger och en liten klick senap. Salta och peppra. Blanda dressingen med potatis och rödlök.

Kall Hollandaise

Smält 150 gram smör. Ta fram en matberedare. Använd kniven. Lägg 3 äggulor i matberedaren, kör kniven något varv så de går sönder. Låt sedan kniven gå medan du häller i smöret i en tunn stråle. Allt ska med utom bottensatsen (det vita). Såsen blir ganska tjock. Smaksätt med citron, salt och peppar.

image

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.