Man märker att de är idioter

Körde hem till lägenheten igår kväll, en resa på cirka tio mil. På vägen har de hållit på med vägarbete hela sommaren, som nu är ganska färdigt, de håller på att lägga ett sista lager asfalt.

För mig som kom körande igår betydde det att vi vid ett tillfälle var tvungna att stanna och vänta på en lotsbil, eftersom det bara gick att köra på ena halvan av vägen. Framför mig hade jag en buss, men den klarade sig bra, och ett hus. Japp, ett hus. Någon höll på att flytta en liten stuga och det var lite väl bred last. Lastbilen med huset fick därför köra extremt sakta förbi alla ställen där det stod vägarbetare med deras bilar och apparater.

Krypkörning fick en helt ny innebörd, det gick bokstavligt talat 0 km/h. Men det gjorde mig inte så himla mycket, det är ju bara att gilla läget. Dock kom det en bil bakifrån som uppenbarligen tyckte det gick lite sakta, körde om sex bilar och hamnade framför mig. Anledningen till att vi körde bakom lotsbilen var väl som sagt att man bara kunde köra på ena sidan av vägen. Jävla idiot. I det läget kändes det ungefär som om han skulle ha trängt sig i kön på ICA, för det var ju inte direkt så att vi ville köra så jävla sakta. När vi sedan kommit ut på ”vanliga” vägen igen gjorde han en snabb omkörning på ett ställe med dålig sikt. Tog både bussen, lastbilen med huset och den lilla bilen som körde före hustransporten och varnade för bred last..

Men det har jag märkt, att vid vägarbeten märker man vilka som besitter sunt förnuft och vilka som inte gör det.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s