Ung, bög och jävlig kär

image

I sommar har jag läst boken Ung, bög och jävligt kär som är skriven av Johannes Sandreyo. Boken börjar med att Filip berättar hemma att han är homosexuell. Sedan får man följa Filips jakt efter kärlek genom hans vardag i en av Stockholms förorter. Hans stökiga klass och entusiastiska lärare, konstnären Janet som stöttar när han behöver och bästa kompisen Sara är alla del av den vardagen. I berättelsen följer vi också Emilio, en fotbollsspelande kille som halkat in på fel bana i livet, men som vill bryta sig loss från kriminaliteten. Och så en massa kärlek, förstås, och svårigheten att visa sin kärlek om man inte är heterosexuell..

Boken är bra. Berättelsen fängslar och berör på så många sätt. Tyvärr innehåller versionen jag läser alldeles för många korrekturfel som borde blivit hittade vid en genomläsning. Det stör på många sätt, men inte mer än att boken ändå är helt klart läsvärd. Så löp och köp, eller låna.

En reaktion på ”Ung, bög och jävlig kär

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.