En födelsedagstårta

Det här inlägget började jag skriva på för snart ett år sedan, men då strulade det med bilderna och sen glömde jag bort det. Förra året fyllde ju maken också år, och jag var i full färd att prova olika fyllningar och varianter till den kommande bröllopstårtan. Så jag gjorde helt enkelt två stycken. Här är bilder:

födelsedagstårta

Sockerkaksbottnar, två mousser (har glömt vilka), spacklad med vit chokladsmörkräm och täckt med vit sugarpaste. Ringlade smält choklad till bokstäver och lät stelna innan jag satte fast dem med hjälp av smörkräm. 

DSC_0111

Browniebotten längst ner, socker kaksbottnar ovanpå. Två fyllningarhär också. Täckt med swiss meringue buttercream, smaksatt med blåbärssylt. Liknande bokstäver som på en andra. 

Hade fyra mousser: Hallonmousse, vit chokladmousse, apelsinmousse och mjölkchokladfluff. Minns dock att jag  fick kasta om och byta plats då någon blev alldeles för lös för att orka hålla uppe sockerpastan. Så exakta smakkombinationer har jag glömt 🙂

 

 

 

 

 

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.