Allt och lite till – Sarah Dessen

image

Sarah Dessen har snabbt blivit en av mina favoriter när det kommer till ungdomslitteratur. Kanske beror det på att jag har blivit äldre och därför uppskattar tjockare böcker, eller så beror det bara på att de är väldigt bra.

Allt och lite till handlar om Emaline som växt upp i en liten småstad, slutat High School och är på väg till college. Hon funderar en del över framtiden och huruvida det välbekanta eller det okända är det hon ska satsa på. Boken innehåller också en komplicerad fadersrelation och en något annorlunda familjebild.

Översättningen är gjord av Johanna Lindbäck, en annan av mina favoritförfattare, och jag tycker verkligen att hon sätter tonen. Storyn är bra och framförallt lättläst. Den får en fyra av fem möjliga. Läs!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.