Restauranger i Makarska, Kroatien

Det här är sista delen av tre om vår resa till Makarska i Kroatien, juni 2015. I det första inlägget berättade jag om vår resa, i det andra inlägget tog jag upp en del tips som jag själv hade velat läsa innan jag åkte och här tänker jag skriva om en del restauranger i Makarska.  

Restauranger alltså. Jag ska inleda med att säga att varken jag eller maken är några gourmander som uppskattar alltför tjusiga ställen. Jag skulle därför säga att vi mestadels åt på ”vanliga” ställen, en del snabbmat men mest vanlig mat. Maten generellt tycker jag var väldigt bra i Kroatien, fräsch medelhavsmat. Vi åt mycket sallader och risotto, haha. Jag tror även att man ska passa på att äta fisk eftersom staden ligger vid havet. Till maten drack vi läsk, vatten eller öl. Öl är väldigt billigt i Kroatien, vilket ju då påverkar matpriserna jag skriver nedan. Vin och liknande var dyrare.

RESTAURANT MIRAKUL:

20150627_113447

Restaurant Mirakul  ligger efter strandpromenaden, i utkanten av den delen som ligger närmast hamnen. Den här restaurangen är lite ”finare” och hade riktigt fin mat. Både jag och maken åt räkrisotto, och den var så god! Vi fick även ett bröd till, som jag tror var foccaccia. Här var typ det dyraste vi åt under veckan, då kostade det knappt 200 HRK, vilket motsvarar ungefär 260 kronor. För båda två. Vi drack läsk och/eller öl. Mycket trevlig personal!

RESTAURANT LAVANDER:

20150625_142949

Restaurant Lavander ligger efter strandpromenaden åt andra hållet från hamnen sett. Också ett lite finare ställe. Här åt vi två dagar i rad och kände oss besvikna över att vi inte hade hittat hit tidigare. Ena dagen år vi lunch och beställde in sallad, och dagen efter åt vi middag. Jag åt skaldjursrisotto och maken beställde in en pizza. Trevlig personal!

20150626_194941

Min skaldjursrisotto – väldigt mycket musslor

20150626_194949

Makens pizza.

20150625_140704Sallad, med rödkål i botten – mums!

EN ENKLARE RESTAURANG:

20150627_114520Namn okänt men restaurangen ligger i området närmast hamnen, i smeten med en massa restauranger och butiker. På skylten står det något om Fast, Cheap, Good. Det här var mer av ett snabbmatsställe, men väldigt god sådan. Även här åt vi flera gånger. Jag åt pasta bolognese, sallad och även en cheeseburgare. Allt var gott, cheeseburgaren hade hemgjort bröd (åtminstone inte typ McDonalds bröd), bara en sådan sak. Billigt var det också, här åt vi oftast för drygt 100 HRK, vilket motsvarar 130 SEK. Vi åt alltså båda för den summan. Jobbade en jättetrevlig tjej där som lyfte hela stället totalt.

IMG_20150621_142954

Första dagen vi åt där – min pasta bolognese och makens cheeseburgare.

20150623_135015

En annan dag åt vi sallad där.

AQUARIUS: (?)

20150627_114813

Aquarius? Jag tror att platsen hette så. Det var en pizzeria och ett café. Ligger efter strandpromenaden, mellan Meteor och hamnen, på bottenvåningen av ett hus som i övrigt såg att vara i behov av renovering. Här hade de i alla fall pizza som smakade bra. När vi gick förbi vissa restauranger och såg gäster som fick in pizza rynkade i alla fall jag på näsan eftersom de många gånger såg väldigt vattniga ut. Här tycker jag de hade lyckats få till svensk smak på pizzorna, så vi tyckte att de var goda. Och priset kan man inte klaga på, 35 HRK för en pizza, cirka 50 SEK. Dessutom var det sköna sittplatser, om än lite halvdålig service.

20150622_182712

En pizza, typ Hawaii antar jag?

3 reaktioner på ”Restauranger i Makarska, Kroatien

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.