Recept: grönt mos

Det här är knappast särskilt unikt, men jag tänkte tipsa om det ändå. Jag har försökt göra ett mos enbart på broccoli men tycker att det blir alldeles för löst. Så trots att jag försöker att inte äta alltför mycket snabba kolhydrater använder jag potatis som grund i mitt mos, jag tycker att det binder ihop bättre. Idag gjorde jag en variant som även innehöll gröna ärtor och tänkte dela med mig av receptet.

Grönt mos
450 gram potatis
400 gram broccoli
300 gram frysta gröna ärtor
Salt
Peppar

Skala och koka potatisen i vatten Tillsätt broccolin och de gröna ärtorna de sist fem minuterna av koktiden. Häll av vattnet. Mixa slätt. Krydda efter behag.

Jag serverade mitt tillsammans med stekta kryddkorvar och en sallad på tomat och gurka.

image

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.