Min pulled pork

Här kommer då receptet på min pulled pork. Jag har provat mig fram till ett recept som innehåller en barbecuesås som inte bara smakar socker. Jag älskar sött, men inte i mat. Dessutom vill jag gärna ha lite chilihetta i min pulled pork och då gör jag helt enkelt på detta vis.

Först kokar jag en barbecuesås (starkt inspirerad av 56kilos recept)

1 gul lök
1- 2 vitlöksklyftor1 chilifrukt (t.ex. spansk peppar)
2 dl finhackad rotselleri
2,5 dl vatten
2,5 dl passerade tomater
1 dl äppelcidervinäger
2 msk honung (öka om du vill ha sötare sås)
1 msk (dijon)senap
1 köttbuljongtärning eller 1 msk oxfond
1 msk liquid smoke

Finhacka grönsakerna och stek mjuka i lite fett (stek i grytan). Häll på övriga ingredienser, rör om och låt koka i 30 minuter så den tjocknar.

Pulled Pork

Fläskkarré i bit. (tror min bit var 1,2 kg)
1 gul lök, ju större desto bättre
5 vitlöksklyftor
2 chilifrukter (t.ex. spansk peppar)
2,5 dl barbecuesås
salt
peppar

Lägg fläskkarrén i en form eller gryta med lock som tål ugnsvärme. Jag använder en gjutjärnsgryta med glaslock. (Fast glaslocket har gått sönder så nu täcker jag bara med aluminiumfolie, mindre bra men funkar). Stick små hål i köttet med en gaffel och salta och peppra. Skala och klyfta löken och lägg runt köttet. Skala och halvera vitlöksklyftorna och lägg även dem runt köttet. Skär chilifrukterna i ”ringar” och lägg så nära köttet som möjligt. Avsluta med att hälla över barbecuesåsen, täcka grytan med lock och ställ in i ugnen på 125 grader i minst 5 timmar, men gärna längre. Jag har inne min absolut minst 8 timmar, oftast 12-14 timmar (över natten). Kolla så köttet är klart.

Ät med valfria tillbehör.

En reaktion på ”Min pulled pork

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.