# 2 – köpa hus – check

Vi började titta på hus sommaren 2014. Då var det mest för att et var kul och för att få ett hum om vad man ska titta efter när man letar hus. Vi la ett bud på ett hus i december 2014 men fick inte köpa det. En tid efter det bestämde vi oss för att byta bostadsort av en massa olika anledningar. Under bröllopsresan i Kroatien var vi med i en budgivning på ett hus. Förlorade det. I oktober tittade vi på ett annat hus och la ett bud men kom inte överens med säljaren.

I november var vi och tittade på detta hus. Det åttonde i ordningen. Jag och mamma gick först hit en vardagskväll för att se om det ens var värt att maken körde de tio milen hit. Men det tyckte jag nog att det var. Maken och hela min familj gick på husvisning helgen efter det. Vi tyckte att det uppfyllde alla våra kriterier: (möjlighet till) minst 4 sovrum, två våningar men ingen källare, trähus, byggt efter att asbest förbjöds som byggmaterial, stor gräsmatta och inte alltför renoverat invändigt. Ett stort plus var asfalterad garageuppfart, hörntomt och ett lugnt läge. Maken konstaterade att han inte kunde hitta några stora fel, som fuktskador osv. Vi gav säljaren ett bud samma dag och hon tog det.

20151107_133311.jpg

Eftersom vi hastigt och lustigt sa upp vår lägenhet i slutet av september nämnde vi för säljaren att vi gärna ville få tillgång till huset så fort som möjligt, gärna 1 januari eftersom  hyreskontraktet gick ut då. Den fantastiska människan tömde huset, som var fyllt till bredden, till den 1 december! Dock strulade vi på med ett bankbyte mitt i allt så vi kunde inte göra köpet förrän den 3 december då allt sådant var klart. Men vad gör väl det.

Huset är i 1,5 plan. På nedre plan finns en entréhall, ett stort kök, två sovrum, ett badrum samt ett vardagsrum som i dagsläget är avdelat till två lika delar där det ena har nyttjats som sovrum. Det finns också en groventré med utgång till garaget, tvättstugan, pannrummet samt ett duschrum med bastu. På övervåningen finns en klädkammare och toalett, samt ett enormt utrymme utan väggar. Ska visa bilder och planlösning eftersom. I princip alla rum behöver göras om på ett eller annat vis, men själva stommen i huset är det inget fel på. Precis som vi ville ha det.

Under december målade vi om köket samt bytte golv, och målade, tapetserade och la nytt golv i sovrummet. Så det kommer bilder på det också så småningom 😉

Och med detta fick jag bocka av #2 på min lista över saker att göra innan jag fyller 30.

2 reaktioner på ”# 2 – köpa hus – check

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.