Drömmen om en kompost

Haha, vi har alla våra drömmar. Under min uppväxt komposterade min familj hushållsavfall, så för mig är det inte något konstigt att lägga matrester och potatisskal i en särskild behållare och bära ut den på tomten. När vi bodde i Östersund fick man kompostpåsar för hushållsavfall och vi hade en behållare på innergården dit vi kunde slänga detta. När jag började använda kompostpåsarna efter ca 1,5 år i lägenheten insåg jag att man verkligen minskar sina hushållssopor drastiskt. Det som blev kvar i den vanliga soppåsen var kuvert (som man inte får slänga bland papper i källsorteringen på grund av klistret) och typ snytpapper. Soppåsen kunde med andra ord stå inne i flera veckor innan den behövde tömmas!

Så sedan dess, och sedan vi flyttade från Östersund, har jag längtat efter att ha en egen kompost. Det skulle kännas skönt i magen att minska sopberget eftersom det så klart är bättre för miljön med mindre avfall att ta hand om. Dessutom blir ju komposterat avfall till jord som man kan använda i trädgården och på andra platser. Ett naturligt kretslopp, liksom. Utöver det kanske ens taxa för sophämtning minskas, men det känns inte som det viktigaste för mig när jag längtar efter en kompost.

Frågan just nu är då: vad ska man köpa för kompost? På grund av risken för råttor och skadedjur måste jag ha en kompostbehållare. Har googlat runt lite men vet inte riktigt vad som räknas som bra? Just nu är jag inne på denna eftersom hela hemsidan bjuder på så mycket bra information. Men det kanske finns något bättre?

3 reaktioner på ”Drömmen om en kompost

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.