Vårt sovrum

Bland det första vi gjorde, och det första som blev klart, efter att vi flyttade in i huset var att renovera sovrummet. Att renovera i december är inte direkt någon hit, men i rummet låg en förskräcklig heltäckningsmatta och jag bara kände att den måste ut. En heltäckningsmatta som har legat i över 30 år måste ju bara vara full med bakterier, damm, döda hudceller och annat äckligt, oavsett hur renlig den tidigare ägaren har varit.

Före: Rosa heltäckningsmatta, nötta tapeter och bruna lister och fönster.

Efter: Vi målade på taket, elementet och garderobsdörrarna så de skulle bli vitare. Sockeln under garderoberna, altandörren och själva fönstret målades vitt. Väggarna tapetserades och så la vi nytt ekgolv i sovrummet. Dessutom har vi bytt fönsterbrädan. Kvar är att fixa knoppar till garderoberna.

sovrum 4

Tapeten heter Tweed, nummer 5402, från ECOs kollektion Soft Surface. Det är en Easy up papperstapet. Papperstapeter är bättre än vinyl eftersom vinyl kan läcka farliga kemikalier. Inbillar mig också att papperstapeter är bättre än färg, som ju i princip bara består av kemikalier.

Golvet är trägolv. Ekfanér med någon form av tunn spånskiva under. Jag valde det för att det var relativt billigt men ändå trä rakt igenom. Jag ville inte ha vinyl eller laminat då det är plaster som läcker farliga kemikalier. Kemikalier som kan vara hormonstörande. Sen är det säkert lackat med något dögiftigt men jag har ändå gjort det bästa jag kan just nu. Valde en klassisk ek som går att matcha med andra tapeter senare. Hållbart ska vara mitt nya ledord vid renoveringar.

Och färgen vi målade med. Säkert dögiftig, men åtminstone Svanen-märkt.

4 reaktioner på ”Vårt sovrum

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.