Vårt vardagsrum

NU! Har det äntligen blivit dags att visa upp några bilder från vårt renoverade vardagsrum. De sista taklisterna åkte upp förra helgen så jag har inte velat fota innan dess. I veckan har jag också satt upp några tavlor och så, vilket gör att det börjar kännas mer och mer färdigt.

Det som vi har gjort till vardagsrum var två rum när vi flyttade in. Tidigare ägare hade haft ett sovrum och så ett litet vardagsrum av dessa rum. Vi har valt att ta ner väggen och göra vardagsrum av hela den ytan. Det blev ändå inget jätterum, cirka 24 kvadrat, men det blev ett perfekt vardagsrum!

Så här såg det ut åt ena hållet före:

vardagsrum 8

Och så här ser det ut nu:

vardagsrum 3

Det är inte exakt samma vinkel, men väggen på den första bilden gick ungefär en decimeter in i divanen på soffan 🙂

Här är några fler bilder på hur det såg ut innan:

Bruna karmar, altandörr och sockel/foder. Även fönsterbrädorna är bruna. Plastmattor på golvet. Tapet på väggarna. Där soffan står nu har vi valt att göra en fondvägg.

vardagsrum 1

Här skymtar fondväggen. Tanken är att vi ska ha en skänk stående mot den väggen, men har ännu inte lyckats hitta den perfekta. Fondväggen är en tapet från Boråstapeters kollektion Everyday Life. Själva tapeten heter Aquarelle. Övriga väggar är målade med kulören fossil, som är en grön färg trots att den lyckas se grå ut på bild. Jag hade tänkt köpa färg från alcro men fick istället färg från Jotun. Så länge det var rätt kulör spelade det inte mig någon roll. Golvet är ett mörklaserat golv i ask som vi köpte på byggmax. För mig var det viktigt med ett riktigt trägolv för att minimera gifter i hemmet. Nu vet man ju inte vad lasyren bidrar med, men golvet är i alla fall inte gjort av plast! Takplattorna har vi också bytt, de köpte vi här. Det syns dåligt på bilden men det är mönster i plattorna som ser ut som ådrat trä, fast vitt.

Utöver detta har vi även målat allt brunt vitt och bytt fönsterbrädor, sockel, foder och taklister till vita. Tyvärr fick jag inte till någon bild på fönstren med kameran. För soligt ute 🙂

Några detaljer som pryder vårt vardagsrum. Bröllopsfoto, en hylla med diverse prydnadssaker och så stadskartorna ovanför soffan. Köpte hem tre kartor som visar de tre olika orterna vi har bott på tillsammans. På bilden här syns Östersund. Trycken kan man köpa hos Madde Design.

vardagsrum 3

Tillbaka till denna bild. Ljusslingan är från Happy Lights och så himla fin tycker jag! Den fick jag i julklapp. Soffan har vi haft i tre år snart och köpte den begagnad av några kompisar. Mattan och kuddöverdragen är från ellos eller jotex för några år sedan. Utöver en skänk letar vi också soffbord och ny tv-bänk. Men det får ta den tid det tar, helt enkelt.

4 reaktioner på ”Vårt vardagsrum

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.