Björk – Topprestaurang och fjällbar


I Hemavan finns en restaurang placerad långt uppe på fjället, ungefär 100 meter från sommarlinbanans toppstation. Det betyder alltså att man har en otrolig utsikt från själva restaurangen. Den heter Björk och erbjuder mat med mycket lokalproducerade råvaror.


För att ta sig upp till restaurangen kan man antingen gå eller åka linbana. Vi gjorde det senare alternativet, och det var så himla mysigt. För mig var det första gången någonsin i en linbana, har man åkt mycket skidor tycker man kanske inte att det är så märkvärdigt. Men jag tyckte att det var trevligt att liksom sväva fram hela vägen upp på fjället.


Från liften promenerade vi nerför backen efter en markerad stig. Det tog inte så många minuter. Det var betydligt värre när man skulle gå upp igen, med mat i magen och allt. Hehe.


Vi beställde från sommarmenyn och alla valde en lammfärsburgare. Det var så himla gott och bra tillagat. Själva burgaren serverades med västerbottensost, vindelrökt sidfläsk, sallad, gulbetor (som jag tror var picklade), tryffelmajonnäs och rostad potatis. Kändes fräscht och lyxigt. Även bröden var sjukt goda.


Sedan tog vi lite kort på utsikten och diverse selfies innan vi promenerade upp till liften och åkte ner igen. På vägen ner såg man ju hela utsikten också. Dessutom hade vi turen att få se en älgko med kalv som sprang rakt under vår liftkorg.

När min mamma fyllde 60 år för några veckor sedan hade hon öppet hus hemma, med folk som kom och gick. Nu bjöd hon på denna lunch för att liksom fira med bara familjen. Jag rekommenderar restaurangen i alla fall. Åk dit om du har vägarna förbi 🙂

4 reaktioner på ”Björk – Topprestaurang och fjällbar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.