Julgodis med recept 

Igår kväll gjorde vi klart allt julgodis! Det är så mysigt att fixa med och skönt att bocka av från listan med julstök. 

Wienernougat till vänster, Marmorerat chokladgodis till höger och fudge längst fram. 

Jag har försökt i flera år att göra fudge till jul. Den har bränt fast eller blivit helt fel konsistens så jag har aldrig lyckats. Förrän i år då jag hittade detta recept som jag följde till punkt och pricka. Det blev perfekt!

Wienernougat är desto lättare att göra. Smält 250 gram nougat och 125 gram choklad i vattenbad. Jag hade 100 gram mjölkchoklad och resten mörk choklad 70%. Rör ner en påse mandelspån (100 gram) och häll upp smeten i en bakplåtspappersklädd form. Låt stelna och skär upp i lagom stora bitar. Det här godiset är verkligen jul för mig, det har vi gjort sedan jag var liten!

Även marmorerat chokladgodis är enkelt att göra. Smält 200 gram vit choklad och 200 gram mjölkchoklad var för sig i vattenbad. Rör ner ca en halv deciliter jordnötssmör i varje chokladsmeten. Häll först ut den vita chokladen i en form och sedan mjölkchokladen ovanpå. Rör runt med en gaffel till ett fint mönster. Till den här laddningen smälte jag ca 40 gram 70procentig choklad och blandade med en tesked jordnötssmör och klickade ut ovanpå. Låt stelna och skär i bitar.

Till sist gjorde jag mariannetryfflar. Det receptet hittade jag på Jennys Matblogg. Ett helt nytt recept som jag definitivt kommer göra fler gånger! 

2 reaktioner på ”Julgodis med recept 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.