Nytt på bloggen: Grej of the Day

Jag har länge letat efter något som skulle kunna spegla mitt lärarjag i denna blogg. Jag vill inte blogga om mitt jobb (åtminstone inte så här, tankar finns på en separat lärarblogg i så fall) eller mina lektioner men ändå ständigt påminna om mitt yrke, hehe.

I november fick vi en föreläsning av Micke Hermansson som ligger bakom konceptet Grej of the Day. I korta drag kan man säga att det är en mikrolektion tänkt att vara cirka 10 minuter där man föreläser om något. Hela konceptet är ganska stort i skolSverige just nu. Han lyckades inspirera mig väldigt så efter jul ska jag dra igång med detta för några av mina elever en gång i veckan.

Min tanke är att dela med mig av några av mina grejer här på bloggen. Ett mikrofaktablad om någonting som jag tycker är intressant. Jag har ingen aning om ifall det kommer att fungera i bloggformat men jag tänkte testa i, säg, tre månader? Så ser vi sedan om det är något som verkar vara värt att behålla.

Varannan tisdag tänkte jag kan bli lagom så hinner det inte bli tjatigt. Jag behåller namnet Grej of the Day eftersom det ändå inte funkar med Grej of the Week eller Grej of the Month då jag ska köra var fjortonde dag. Första grejen dyker upp om två veckor, och så vet ni vad det är ni läser för något då.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.