Hur jag spelar the Sims 3

Nu är det dags för lite nörderi. Om ni är noll och inget intresserade av att spela the Sims är det nog lika bra att sluta läsa nu. Jag spelar med the Sims 3 eftersom jag tycker att det är roligast. Utifrån det jag har läst om the Sims 4 känner jag mig rätt opepp på att testa det, faktiskt.

För några år sedan följde jag en blogg som heter Allt om Sims. Den har inte uppdaterats på snart 2 år så den är nog att räkna som avslutad just nu. När jag läste den bloggen insåg jag rätt snabbt att jag är långt ifrån någon inbiten Sims-spelare. För mig räcker det att stoppa in skivan och spela, liksom.

På Sims-bloggen publicerades ibland olika utmaningar, och ingen av dem föll mig direkt i smaken. Förutom en. Det heter Perfect Genetics Challenge, förkortat PGC, och reglerna finns att läsa här. För mig, som gärna spelar ett spel där man får följa samma familj i generationer, är det rätt kul med en ”regel” för vilken Sim som ska vara den jag fortsätter spela med när nästa generation växer upp. Jag förälskar mig lätt i allihop. En PGC går ut ut på att man ska föra vidare en specifik hår- och ögonfärg genom 10 generationer, utan att fuskändra hårfärgen i efterhand. Simmarna ska alltså ärva båda anlagen och den första av barnen i en familj blir den familj som man spelar vidare med.

sims-1

Här ser ni min startsim – Otto. Med turkost hår och röda ögon. Otto fick tre söner, varav en fick samma hår- och ögonfärg som honom själv. Han fick heta Timothy. Timothy finns det ingen bra bild på, men han fick totalt sex barn. Hans äldsta – en dotter – var den enda som också fick rätt anlag. 

sims-2

Här har vi Ottos barnbarn, Timothus dotter, Melanie med sin son Emmet. Som ni ser har Emmet turkosa ögonbryn. Han har även ärvt de röda ögonen från sin mor.

Den som är bra på matte inser alltså att Emmet är generation 4 av 10.

Jag ska dock villigt erkänna att jag i princip inte följer någon av de andra reglerna i utmaningen. Jag vill till exempel välja egenskaper för mina simmar och att ha simmar som ogillar barn och tvinga dem att uppfostra ett helt gäng är ju inte ens roligt. Men, den här anlagsgrejen är lite kul.

2 reaktioner på ”Hur jag spelar the Sims 3

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.