Recept: Chicken Tikka Masala

Jag har lagat världens godaste mat. Via sociala medier fick jag tips om denna Tikka Masala. Receptet finns hos bloggaren Bambi. Jag tänkte att jag skulle prova eftersom jag älskar nästan alla indiska rätter, och tyckte att det var kul med variation på de indiska kycklinggrytor jag har gjort förut.

Som vanligt kan jag dock inte följa ett recept exakt som det står. I länken ovan används 900 gram kyckling, det tyckte jag kändes lyxigt. Jag bestämde mig för 500 gram och drygade sen ut med grönsaker. Vill man ha mer kyckling tycker jag att man klickar på länken till Bambis recept. 

Så här gjorde jag (4 portioner)

Ingredienser: 

500 gram kyckling

2 tsk kummin, 2 tsk kanel, 1 tsk chiliflakes, 1 tsk malen ingefära, 2 dl lätt creme fraiche, alternativt matyoghurt

1 gul lök

1 jalapeño

2 vitlöksklyftor 

2 tsk paprikapulver

1 tsk kummin

2 morötter 

100 gram broccoli

100 gram majs 

500 gram krossade tomater 

2,5 dl matlagningsgrädde 

Gör så här:

1. Skär kycklingen i mindre bitar. Blanda creme fraiche med kryddorna och häll i en plastpåse. Lägg ner kycklingen i påsen och marinera minst en timme.

2. Häll ner kycklingen med marinad i en stekpanna och stek tills kycklingen är helt genomstekt. Under tiden finhackad du lök, vitlök och jalapeño, skär moroten i slantar och delar broccolin i mindre bitar.

3. Ta upp kycklingen och lägg i durkslag så vätskan rinner bort. Hetta upp olja i en gryta och tillsätt paprikapulver och kummin. Bryn lök, vitlök och jalapeño tills löken är glansig. Häll ner krossade tomater och matlagningsgrädde. Blanda ner grönsakerna och kycklingen. Låt koka ihop 15 minuter och smaka av med salt och peppar. Eventuellt kan man reda såsen med maizena. 

4. Servera med en sallad och ris, bulgur, matvete eller liknande.  

7 reaktioner på ”Recept: Chicken Tikka Masala

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.