Veckans matsedel v.27/2017

Då är vi alltså inne i juli! Som jag skrev igår började denna månad jättebra. Idag regnar det ute och jag tycker faktiskt att det känns s k ö n t. Just lediga måndagar använder jag gärna till att fixa med praktiska saker. Idag ska jag handla och resten av tiden ska jag vara inne i kontoret och pyssla där. 

Måndag betyder också att det är dags för en matsedel igen. Den här veckan får jag återanvända en del av förra veckans planer eftersom jag åt annat en del dagar. Så här ser planen ut:

Zucchinilasagne 

Idag passar jag på med denna lasagne innan zucchinin som jag köpte förra veckan blir dålig. Ser fram emot den och gillar att det kommer bli matlådor av den!

Indisk kikärtscurry

Veckans budgetmåltid! Kikärtor, krossade tomater, kryddor och lime gör hela den här rätten. Kommer nog att serveras med matvete. 

Auberginegratäng med grönkålschips

Helt vegetarisk och med väldigt lågt GI-värde. Det blir en ny maträtt för mig så jag hoppas att den är så god som jag tror! Grönkålschips vet jag är gott i alla fall

Bambis kyckling i grönpepparsås

Det här blev inte heller av förra veckan, men nu så! Passar på att göra den på torsdag så jag kan skicka matlådor med maken nästa vecka. 

Stekt/grillad lax med äppeltzatziki och hemgjort potatismos

Det här tänker jag servera på fredag. Lax är gött, tzatziki med äpplen istället för gurka är gott och potatismos är gott. Det borde bli en bra middag!

Grillade revben med coleslaw och rostad sötpotatis

Veckans grill. Det där med att grilla vegetariskt är något jag får ta tag i snart tror jag. 

Bambis vegetariska tacopaj

En spännande tacopaj med grönsaker i fyllningen istället för vegetarisk färs eller till exempel linser som jag har använt förut. Det känns spännande och bra! 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.