Virkad babyfilt

I våras hittade jag ett virkprojekt som jag påbörjade för något år sedan, långt innan vi flyttade till huset. Det var en massa mormorsrutor som jag hade börjat virka och sammanfoga med varandra. Jag tog upp projektet och bestämde mig rätt snart för att en babyfilt var lagom storlek på arbetet och jobbade mig ditåt. Här har vi resultatet!

babyfilt1

Jag valde att göra röda och mörkt blå rutor och sedan virka ihop dem med vitt garn. När alla rutor var sammanfogade och filten var tillräckligt stor avslutade jag med att virka fasta maskor runt om tills jag fick en lagom bred kant. Dock skulle jag ha tänkt på att gör några luftmaskor i varje hörn så att hörnen blev fyrkantiga. Tips!

babyfilt2

Tro det eller ej, men jag lärde mig att virka mormorsrutor när jag började med det här projektet. Dessa rutor är ju annars ganska basic när man håller på med virkning. Att det är första gången syns nog om man synar filten noga. Filten är virkad i ett garn  från Järbo garn om jag köpte i en matvaruaffär. Jag använde virknål nummer 5.

babyfilt3

Att virka ihop rutorna med varandra, istället för att sy, kan jag verkligen rekommendera! Det sparar lite arbete och det blir några färre trådar att fästa. Det finns jättebra tutorials på Youtube, sök på granny squares join as you go så kommer det upp massor!

Nu funderar jag bara på om jag ska spara den här för framtiden eller om jag ska ge bort den till någon av mina nyförlösta vänner.


For my non-Swedish readers: This is a crochet project where I have made a baby blanket from so called Granny Squares.

2 reaktioner på ”Virkad babyfilt

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.