#8 – Visit Spain – check

Nummer 8 på min lista över saker att göra innan jag fyller 30 var att åka till Spanien. Jag hade inte så stora krav på var i Spanien, bara det blev så att säga. När jag upptäckte att TUI har direktflyg till Mallorca från Umeå kändes det ganska givet att det fick bli ett besök till den lilla turistön. Att slippa mellanlandningar och vänta på fler flygplatser än nödvändigt var bara SÅ SKÖNT!

Jag började kolla på resor redan för ett år sedan med tanken att åka i maj. Makens sjukskrivning ställde dock till det lite för oss. Istället var et när jag letade resor i januari som jag hittade en billig resa i augusti och slog till. Det blev Alcudia, på öns nordöstra kust, för att det var så billigt helt enkelt.

flygplansvinge

Avresa var på lördag någon gång efter tolv. Vi landade strax före halv fem i Palma och var framme på hotellet typ två timmar senare. Själva transfertiden tog bara en timme, men det tog tid att få ut väskorna och att invänta alla som skulle med bussen och kom från olika flyg. Hemresa var klockan sju på morgonen en vecka senare, vilket innebar att bussen hämtade oss halv fyra. På morgonen. Men det gick bra det också. För oss, som bor några timmar från Umeå med bil, var det skönt att landa vid elva och sen komma hem lagom till middagstid.

alcudia 2

Vi var nöjda med Mallorca. Det var trevligt och det märktes att man var vana vid turister. Vi hade växlat in en del pengar men man klarade sig bra med bara kortet också. Det som jag tyckte var lite tråkigt var att det var så himla turistigt med menyer på svenska på restauranger. Maten kändes också väldigt svensk, det är väl både bra och dåligt. Vill man hitta ett genuinare Spanien måste man så klart leta sig bort från turistorterna, det är jag medveten om. Vi känner oss jättenöjda och hade en superfin vecka tillsammans.

I veckan kommer fler inlägg från Mallorca. Nu bockar vi av punkt nummer 8 på min 30 before 30-lista.


Number 8 on my list of 30 things to do before I turn 30 was to visit Spain. We finally chose to visit Alcudia on Mallorca, mainly because our nearest city offered a direct flight. We were very pleased with the island and had a great vacation. I would have liked it a little less touristinfluenced but I was aware of this when I made the reservations. I will publish a couple of entries about our trip the following week. Stay tuned!

4 reaktioner på ”#8 – Visit Spain – check

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.