Alcudia för vuxna

Vi valde som sagt att spendera förra veckan i Alcudia, på Mallorcas nordöstra kust. Alcudia är för mig känt som barnfamiljernas paradis, och det stämde rät bra när vi väl var där. Mycket barnfamiljer och det förstår jag. Stranden var jättefin och det var riktigt långgrunt där. Helt perfekt om man har barn! Reser man utan barn vill man kanske ha en annan typ av semester. Därför är det här inlägget inriktat mot det!

Hotellet var väldigt viktigt för oss. Vi valde ett hotell med 18-årsgräns som hette Alcuida Hotel, kort och gott. Det låg inte direkt vid stranden men det tog oss max fem minuter att komma ner till strandområdet, så vi tyckte läget var bra. Det låg dock vid en stor väg med en del genomfartstrafik så det var inte helt tyst, men inte så det störde heller tyckte jag.

Vi hade ett dubbelrum. Rummen var både fina och fräscha. Möjligtvis att det var liiite trångt mellan sängen och skrivbordet. Balkongen var mysig, här satt vi i princip varje kväll och spelade kort medan vi lyssnade. Vi hade utsikt mot poolområdet. Det var bättre än de som hade mot gatan, tycker jag.

alcudiahotel3

Frukosten på detta hotell var helt amazing. Det fanns hur mycket som helst att välja på. Allt från frukt, grönsaker och smörgåsar med pålägg via mängder av yoghurtar och juicer till tillagad mat som omelett, pannkakor och stekta grönsaker. Det fanns gott om sötsaker också. Vi åt även middag en av kvällarna här och maten var helt fantastisk! På bilden ovan ser ni en del av efterrättsbordet från den kvällen. Amazing, som sagt.

alcudiahotel4

Poolområdet var riktigt fint. Det fanns två pooler. Den ena var lite större och djupare, vilket gjorde att det gick bra att simma några längder där. Den andra var mer rundad, inte lika stor och 140 cm djup där den var som djupast. Jag gillade den andra bättre, perfekt för att ta ett dopp och typ stå och prata med varandra i vattnet. Från poolområdet gick en dörr in till baren som både serverade enklare luncher och så mer alkoholhaltiga drycker, glass etc.

Poolen i all ära, även om vi spenderade flera heldagar där och jag riktigt njöt av att ligga i skuggan och läsa böcker samt hoppa i vattnet när det blev för varmt, så är det kul att göra något. Vi hittade på två saker under våra dagar där. Det ena var Alcudias marknad och gamla stan.

I Alcudia är det marknad på söndagar och tisdagar från morgonen (8 eller 9) till ungefär 13:30. I tisdags besökte vi den. enligt vår guide så var det bara att ta vänster utanför vår hotellentré och så gå rakt framåt tills man kom fram, så det gjorde vi. Precis vid trafikljusen när man började se marknadsstånd svängde vi vänster till turistinformationen och hämtade en broschyr om gamla stan. Det fanns på svenska!

Marknaden bestod mestadels av saker i skinn. Handväskor, plånböcker, bälten och annat som är vanligt att göra av läder. Just lädersaker är visst något man ska passa på att fynda på Mallorca, läste jag mig till innan vi for. Det fanns också massvis med smycken av pärlor, som visst också är något lokalt. Turistgrejer, handgjorda saker i t.ex. trä och jättemycket frukt och grönt var annat som fanns på marknaden. Vi köpte en liten låda vindruvor.

alcudiamarket

När vi var nöjda med marknaden gick vi runt i den gamla staden. Vi tittade på gamla hus och promenerade på ringmuren. Sen promenerade vi tillbaka till hotellet, åt lunch och gick ner till stranden. Jag skulle säga att det här är en halvdagsutflykt, men en trevlig sådan!

alcudia2

Vi gjorde också en dagsutflykt till Palma som jag ska skriva ett eget inlägg om.

Alcudia har många bra restauranger som passar så väl för vuxna som för barn. Vi tyckte absolut att det passade att åka hit även som vuxen. Är man ute efter galna partyn à la Magaluf ska man dock inte åka hit.


As you know, we spent last week in Alcuida, Mallorca. Alcudia is a real paradise for children. But can you go there without kids? Of course – here are some of my tips for a more grown up vacation. 1. Choose a hotel for adults. We stayed at Alcudia Hotel, which was a five minute walk from the beach. The rooms were beautiful, the breakfast and other food amazing and the poolarea just perfect. You could hear some noise from the traffic outside, though, but I didn’t mind. 2. Visit the Alcudia market. Sundays and Tuesdays, from morning untill the siesta they have a market in the Alcudia Old Town. We spent a couple of hours on the market and watching old buildings.  3. Go to Palma. I will write a separate entry about our day in Palma. 4. Choose other things to do if you like. 

En reaktion på ”Alcudia för vuxna

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.