En torsdag i Palma de Mallorca

För exakt en vecka sedan spenderade vi dagen i Mallorcas huvudstad Palma. Vi tog bussen från Alcudia, vilket var enklare än i Sverige. Det kostade drygt 5 euro per person, så det var inte så farligt dyrt heller. Bussresan tog ungefär 50 minuter, den sista augusti då. Gissar att det tar längre tid under högsäsong.

När vi kom fram gick vi ut på Plaza España tog vi höger på torget och gick via den lilla gatan som fått namn efter Marie Curie och vidare till Carrer de Sant Miquel. Den gatan följde vi sedan neråt (åt vänster). Det var en massa fina hus och fanns en del affärer efter den vägen. Vi var dock på jakt efter en specifik butik, nämligen Disney Store. En så himla rolig affär att vara inne och titta i, även om man är vuxen. Det finns allt möjligt kopplat till Disney.

Sen fortsatte vi till Plaza Mayor (bilden nere till vänster), som ligger alldeles i närheten om man fortsätter efter samma gata. Vi tog några bilder och gick sen ut på andra sidan torget. Vi följde gatan Carrer de Colom och fotade en massa vackra hus. Gatan bytte namn till Carrer del Palau Reial och till slut kom vi fram till den mäktiga katedralen.

palma 3palma 4

Det finns inte ord för att beskriva denna byggnad. Den blev bara mäktigare och mäktigare ju mer man tittade på den. För 8 euro fick man gå in i den också, men vi skippade det av olika anledningar. Nästa gång!

palma 2

Nedanför katedralen finns en park, Parque del mar, där vi gick ett varv. Den var inte så imponerande som jag trodde att den skulle vara. Vatten i mitten och så asfalt runt. Men katedralen fanns ju där ovanför i alla fall.

När vi var nöjda promenerade vi uppåt till Passeig des Born. Där passade vi på att äta lunch, jättegoda hamburgare. Där den gatan tog slut kom man på Jaume III, som är en shoppinggata med många av de stora modehusen. De fanns även på Passeig des Born. Vi gick in i varuhuset el Corte Inglés som var typ sju (?) våningar totalt. Jag köpte faktiskt en film som jag hoppas går att använda i min undervisning. (Arbetsskada, så klart).

Sen följde vi bara den gatan tillbaka mot Plaza Mayor. Jag hade sett på kartan att vi skulle gå tills vi kom till en teater och att Plaza Mayor var där bakom, och det fungerade utmärkt. Vi gick tillbaka in i Disney Store och köpte presenter till Fs syskonbarn, sen gick vi tillbaka till busstationen och åkte hem. Bussen kom tjugo minuter före utsatt tid och gick före tidtabell för att den var full. Jag var sjukt imponerad av hur bra det fungerade att åka buss!

För övrigt blev jag väldigt förälskad i staden och skulle nog kunna tänka mig att åka tillbaka dit, hellre än att åka till Alcudia igen!


Last Thursday we visited Palma. I loved the city and would like to visit it again. We watched the Cathedral, took photos of beautiful buildings and went to different stores.

3 reaktioner på ”En torsdag i Palma de Mallorca

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.