3 x 3 Restaurants in Alcudia (2017)

Sista inlägget om vår Mallorcaresa och jag tänkte tipsa om bra matställen eftersom jag själv alltid tycker att sånt är så svårt när man är på nya ställen. Överlag tycker jag att det var okej priser, jag hade trott att det skulle vara ganska dyrt. Istället kostade maten ungefär som att gå ut och äta här, i Norrlands inland, vilket är bra mycket billigare än att gå ut och äta i Stockholm. Jag presenterar tre kategorier restauranger.

De tre bästa restaurangerna

Mirmar

Ute på piren i Alcudias hamn ligger flera restauranger. En av dem är Miramar. Den hade jag hittat när jag gjorde research inför resan och den lovordades ganska bra. Vi åt här två kvällar. Första kvällen åt vi paella. Typ turistvarianten med svart ris och inga hela skaldjur, hehe. Det var gott men svårt att fota snyggt.

Andra gången vi åt här var vår sista kväll. Jag åt ett kycklingspett och maken lamm. Sen kostade vi på oss glass/sorbet till efterrätt. Allt var gott. Miramar vinner dock mycket på sitt fina läge. Vi valde att sitta med utsikt över stranden båda gångerna, men man kan också titta mot hamnen och de stora båtarna om man föredrar det. Så mysigt ställe!

Sa Gavina

Jag tror att vi fick tips om den här restaurangen av bekanta som var på samma ställe i maj. Sen hittade jag bra recensioner online också, så vi gick hit. Sen kom vi tillbaka. Restaurangen ligger nere vid stranden, i princip på stranden. Här serverade de världens godaste oliver innan maten. Man fick också ett glas cava innan maten.

Första gången vi åt här åt vi varsin pizza. Andra gången åt vi Tagliatelle. Ganska enkel mat men man är inte alltid så hungrig när det är så varmt. Läget är himla mysigt i alla fall och maten jättegod.

alcudiafood11alcudiafood12

Giardino

En annan kväll när vi bestämt oss för att äta pizza och hade sett ut två olika pizzerior och båda visade sig vara stängda hamnade vi av panikhunger på restaurangen Giardino. Den hade ett litet tråkigt läge vid huvudgatan (fast det märktes inte när man satt och åt) men bra service och jättegod mat. Pizza hade de också, så det blev en bra kväll.

 

Tre vegetariska alternativ

Jag försöker bli bättre på att välja vegetariskt även när jag äter ute och under vår vecka borta blev det tre vegetariska alternativ. Inte ett superbrafacit tycker jag själv då jag siktar på att var tredje utemåltid ska vara vego. Men men, jag får skärpa mig. Här är i alla fall det jag åt:

Tomatsallad på Petitxo Bar

När det är varmt ute är sallad ett himla bra alternativ. Denna var god, men jag hade inte riktigt fattat att det skulle vara bara tomater. Som tur är var de fantastiskt goda.

alcudiafood4

Pizza med fyra ostar på Giardino

..och den kvalade ju alltså in på topp tre (fem) av allt jag åt under resan.

alcudiafood6

Vegetarisk hamburgare i Palma

Inte i Alcudia då, men likväl under resan. Stället hette Burger Lab och jag tror att burgaren var gjord på svarta bönor. Den var god och tillbehören kompletterade superbra, så jag var helnöjd. Rekommenderas!

alcudiafood5

 

Tre prisvärda måltider

Tre gånger som vi åt bra mat och det var helt sjukt billigt med tanke på vad vi åt. Kolla här:

Bolognese på Hotell Alcudia.

En dag när vi inte orkade leta reda på en restaurang åt vi i hotellets bar. Vanlig bolognese, helt okej god och den kostade typ 5 euro. Prisvärt. Tog tydligen ingen bild på maten dock, men den är rätt lik bilden nedan 😉

Pasta på Muddy’s Steak House

En restaurang nere vid stranden där man satt en våning upp på en uteterass. Maten var bra och valfri dryck var inkluderad när man åt lunch där, vilket vi gjorde. Tror vi betalade 17 euro tillsammans, och det klassar jag som billigt.

alcudiafood3

Grillbuffé på restaurang Alcudia

Man kunde som sagt köpa till middag på hotellet men det hade vi inte gjort. Däremot annonserade de hårt om sin grillkväll och ett annat par på hotellet tipsade om den buffén så vi valde att gå och äta där. För 15 euro fick man plocka från ett förrättsbord med tusen grönsaker, lufttorkad skinka, lokala ostar, friterade saker och så vidare. Sen fick man välja vad man ville att de skulle grilla åt en. Jag tog ett kycklingspett igen och Fredrik åt typ entrecote, men det fanns fläsk, lamm, kött och fisk också. Avslutningsvis fick man dessert och det var flera långbord med tårtor, kakor, minibakelser och glass.. Dryck tillkom, men det var ändå helt klart prisvärt. Jag vet dock inte om man kan äta på hotellet om man inte är gäst, men det kanske man visst kan?

alcudiafood1

Kycklingspett med pommes

alcudiafood2

Min förrättstallrik (går inte flytta först)

alcudiahotel3

Efterrätter

Generellt var det bra mat och service på Mallorca, vilket förmodligen är ett resultat av att de är så vana vid turister som de är.


Today I give some restaurant tips for those who are going to Alcudia. The tips are divided into three categories: our three favourites, three places I had meals without meat and three places where you got a lot of food for your money.

2 reaktioner på ”3 x 3 Restaurants in Alcudia (2017)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.