Serietips i höstmörkret del 1

Nu när det börjar vara mörkt om kvällarna, vardagen har dragit igång och man vill passa på att mysa i höstrusket passar väl ett serieinlägg ganska bra? Jag tänkte att jag skulle tipsa om några serier som jag har sett de senaste åren. Alla serier finns på Netflix eftersom det är den streamingtjänst som vi använder (OBS! Ej sponsrad), men det kanske går att se på andra ställen också. Jag delade upp inlägget i tre delar eftersom det blev så lååångt! Här kommer del 1!

…och i den första delen tipsar jag om serier som har några år på nacken:

Downton Abbey

dowtowna

Hela den här serien gick på SVT i flera år och jag tänkte någon gång att jag borde se den. I våras började jag och jag fastnade efter två minuter. Serien utspelar sig på ett slott i norra England, där man får följa både husets tjänstefolk och adelsfamiljen som bor där. Det är så mycket livsöden och vackra kläder och fantastiska karaktärer.. I love it!

Gilmore Girls

gilmoregirls

Den här serien minns jag gick på tv när jag var i mina tidiga tonår (och ännu tidigare kanske) och att jag såg små glimtar av den ibland. Serien handlar om Lorelai Gilmore och hennes dotter Rory, som har ett ovanligt nära band mellan sig. I seriens början har Rory tagit sig in på en fin privatskola för toppstudenter och en ny värld öppnar sig för henne. Samtidigt måste Lorelai och Rory äta middag varje vecka hemma hos Lorelais föräldrar, som hon har sagt upp kontakten med.. Och så är de kärleksbekymmer, vardagsbekymmer och en serie med vansinnigt många älskade karaktärer. Finns också en uppföljare – ett år med Gilmore Girls – som består av fyra långfilmslånga avsnitt. Önskar att serien fortsatte för evigt…

O.C.

TCDOCOC WB019

Även den här serien minns jag från mina tonår, trots att jag inte ens såg ett enda avsnitt då. Serien handlar om den fattige och strulige pojken Ryan som får flytta till sin advokats familj i ett priviligeriat område. Där får han en kompis i jämngamla Seth, som bor i samma hus, och han blir kär i grannflickan Marissa.. Och det är en massa drama hela tiden à la amerikansk såpa/tvserie. Den var hundra gånger bättre än jag trodde att den skulle vara, så jag rekommenderar den också.

Gossip Girl

gossipgirl

Den här serien känns inte lika gammal, den gick i alla fall på tv när jag fortfarande gick på gymnasiet. Jag ville se den från början till slut för att få grepp om den. Det tog mig ett tag eftersom jag var tvungen att ha paus från serien ibland. (Blir så trött på allt skvaller och hur elaka de är med varandra) Ändå tycker jag nog att man borde se den här serien bara för att. Det finns mycket bra i den också. Den här serien påminner också väldigt mycket om en såpa med många spännande intriger och oväntade vändningar.

Har du några favoritserier som du tycker att jag borde se? Tipsa gärna!

Here are four series found on Netflix that I really like. They all have in common that they are ”old” and that they are about life and relationships.

6 reaktioner på ”Serietips i höstmörkret del 1

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.