Serietips i höstmörkret del 2

Jag fortsätter tipsa om tv-serier som jag gillar, nu när det verkligen är väder för att krypa upp i soffan och mysa med tända ljus, te och sina favoritkaraktärer. Te dricker jag nästan aldrig, i och för sig, men ni förstår konceptet. Förra veckan tipsade jag om gamla serier, den här veckan är det dags för serier som fortfarande är i produktion. Alla serier jag tipsar om finns på Netflix, eftersom det är den streamingtjänsten vi använder (ej sponsrad).

 

Jane the Virgin

serie4

Det här är en skruvad komedi som driver med konceptet ”telenovelas”, alltså såpoperor från Spanskamerika. Serien handlar om Jane som, precis som titeln antyder, har valt att inte debutera sexuellt före giftermål. Vid en rutinkontroll hos gynekologen blir hon av misstag inseminerad, och sen fortsätter det därifrån med kärleksdraman, familjekonstellationer och till och med organiserad kriminalitet. Men lättsamt. Finns två säsonger på Netflix men en tredje har redan sänts i USA så jag väntar spänt på den.

Vampire Diaries

The Murder of One

Okej, den här seriens sista avsnitt sändes tydligen i våras, men det var inte så länge sedan. I alla fall, här blandas vanliga människor med vampyrer och andra övernaturliga varelser. Seriens huvudperson är Elena Gilbert, en tonåring som faller för Stefan, en vampyr. Förutom kärlekskonflikter handlar serien om vänskap och diverse olika svårigheter som uppstår i de övernaturligas värld. Finns sex säsonger på Netflix, så det fattas två innan serien är komplett.

Bones

serie2

Den här serien handlar om rättsantropologen Temperance Brennan och FBI-agenten Seeley Booth som löser mordfall där det inte är mycket kvar av offrens kroppar. Stundtals väldigt äckligt men också fascinerande med många starka karaktärer. Finns hela tolv säsonger, men det sista avsnittet sändes även det i våras, och av dessa har Netflix än så länge elva. Vi har bara hunnit ungefär halvvägs, men det är fint det också.

How to Get Away With Murder

serie1

En intressant serie om försvarsadvokaten och collegeprofessorn Annalise Keating och fyra av hennes studenter som lär sig hur man kommer undan med ett mord. Väldigt intressant om USA:s rättssystem och att man kan vara hur skyldig som helst och ändå inte dömas i rätten.. Dessutom är den spännande med många cliffhangers. Netflix har tre säsonger men en fjärde har sänts på TV.

Andra mer nutida serier som vi/jag har börjat se men inte gillat: Orange is the New Black, Breaking Bad, House of Cards och Friends from College.

 

6 reaktioner på ”Serietips i höstmörkret del 2

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.