Årsdagsfirande

I onsdags var det tre år sedan vi gifte oss, och också åtta år sedan vi blev ett par. För ovanlighetens skull var faktiskt min man hemma någon timme på kvällen, på ”genomresa” efter att ha gjort ett jobb på annan ort, så vi åt middag tillsammans och delade på en chokladkaka. Men, det riktiga firandet tog vi igår!

Vi bestämde oss för att åka ut någonstans och grilla korv till lunch, bara för att göra någonting av dagen som inte bestod av att fixa hemma. När F bara är hemma på helgerna blir det lätt att man ska fixa allt som behöver fixas då. Så, vi tog med Baloo och uppsökte en grillplats där vi gjorde en eld och grillade lite korv. Och så pratade vi och skrattade. Utan mobiler. Det är kvalitetstid!

Vi svängde förbi mataffären på hemvägen och handlade det sista inför kvällens middag. Sen hade vi lite eftermiddagsvila hemma innan vi började med middagen: trerätters.

Förrätten bestod av chilistekta räkor med avokado och västerbottensfraiche ovanpå ett bröd som jag stekte i olivolja för att få lite frasigt. Väldigt gott om du frågar mig! Och F, han tyckte också om det. När vi hade ätit upp den ägnade vi en stund åt att skissa på nästa sommars utomhusprojekt, haha. Min skiss innehöll en sol, lite förhoppningsfullt så där 😉

Efter det lagade vi huvudrätten. Stekt ryggbiff med rotsaker i ugn, vitlöksfrästa champinjoner och rödvinssås. Jag utgick från det här receptet, men gjorde rödvinssåsen efter eget huvud. Det blev jättegott!

Vi hjälptes åt att städa undan och diska och så gjorde vi färdigt efterrätten. En kladdkaka (som jag hade bakat tidigare under dagen) som vi toppade med karamelliserad mjölk, visprgrädde och garnerade med physalis och lime. Det blev gott, men jag tror det hade blivit ännu godare med lime i grädden till exempel. Och flingsalt på kolasåsen.. Nästa gång får vi prova det!

Sen avslutade vi kvällen med Robins på TV och filmen Jägarna. Sen var det söndag! Idag väntar inget direkt spännande, det vanliga fixet med mat, tvätt och liknande. Hoppas er helg har varit kanonfin!

Yesterday we celebrated our anniversary with an outdoor Camp fire and a romantic homemade dinner. 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.