Veckans matsedel 40/2017

Hjälp, det är alltså redan vecka 40? Tjoff säger det så är det jul, nyår och sen är det hej 2018! Men vi ska inte gå händelserna så långt i förväg, än är det bara måndag v. 40. Hej oktober också, förresten!

Nu skippar jag Paleokosten, även om jag inte kommer dumpa den helt, till förmån för mer vegetariskt och veganskt. Mentalt mår jag inte bra av att bara äta kött, så är det bara. Det här planerar jag för den kommande veckan:

Rödbetspasta med honungsrostade kikärtor
Jag börjar helt enkelt med att köpa vit pasta, då tagliatelle är en ingrediens i denna rätt. Men, vegetariskt och en köttfri måndag får faktiskt gå före tanken om att äta lågkolhydratmat. Det och det faktum att jag råkar ha några rödbetor över från lördagens middag!

Krämig trebönsmasala med fullkornsbulgur
Favorit i repris. Jag introducerade den för min syster också för någon vecka sedan som tyckte att det var jättegott! Och det är verkligen jättegott. Här finns receptet om du också vill prova. Innehåller ingefära och lök som är jättebra för immunförsvaret. Även gurkmeja, om man vill/har tur med kryddblandningen.

Fisk i ugn med broccolimos
Det här receptet är faktiskt ett av mina favoriter när det gäller fiskrätter. Ganska snabblagat och otroligt gott. Jag gillar också att det faktiskt är lågkolhydrat eftersom det inte är potatis till.

Färsbiffar med vitkålssallad och tzatziki
Lite medelhavskänsla. Kanske biffarna ska piffas med passande kryddor också?

Hummussallad med rostad mandel och avokado
Min kollega upplyste mig om att det förmodligen kommer komma snö på fredag, och då tycker jag att det verkar lämpligt att äta kall sallad? Well, det är veckans veganska och jättegott så det får bli fredagsmiddagen. Vi får väl dricka en kopp te efteråt för att öka värmen inombords. Lågt GI på den här salladen, förresten, det är bra för hälsan!

Fläskytterfilé med sötpotatismos och sås
Lördagsmiddag! Jag vet inte riktigt vad jag ska göra med köttet och jag vet inte vilken sås vi ska äta till men jag tänker att det är sånt som löser sig 🙂

Mustig chili med choklad
Det här är världens godaste chiligryta och själva grytan är helt vegansk om man väljer en mjölkfri choklad! Med bröd och färskost blir den dock ”bara” vegetarisk och det är så vi tänker äta den. Till skillnad från fredagens sallad kommer den här grytan värma upp oss inifrån, så att säga. Passar bra på hösten!

En reaktion på ”Veckans matsedel 40/2017

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.