Serietips i höstmörkret del 3

Idag presenterar jag den sista delen i min lilla inläggsserie med tips på tv-serier. I det första inlägget tipsade jag om serier som inte sänds längre, i det andra om mer aktuella serier och idag tänkte jag tipsa om serier som är perfekta att äta middag till – alltså serier med korta avsnitt. Alla serier jag tipsar om finns på Netflix då det är den streamingtjänst vi använder (OBS! ej sponsrad).

Vänner

friends

Ingen har väl missat att jag fullkomligt älskar den här serien som slutade sändas för över tio år sedan? Den känns fortfarande aktuell och är charmig på det sättet att karaktärerna är så mänskliga. Det faktum att det finns hela tio säsonger av den gör också att man lätt kan variera sig. För den som har missat: serien handlar om sex vänner i sena 20-årsåldern i New York på 90-och 00-talet.

Modern Family

Modern-Family

Den här serien handlar om tre familjer som hör till samma familj. Familj ett består av Jay som är gift med den mycket yngre Gloria och lever med barnen Manny och Joe. Jay är även pappa till Claire, som är mamma i familj två, som förutom Claire består av hennes man Phil och deras tre barn Haley, Alex och Luke. Claire har en bror, Mitchell, som lever i familj tre tillsammans med sin man Cameron och deras dotter Lily.

Jag tycker att serien är rolig eftersom den driver med olika nya situationer som man ibland hamnar i som ”modern, ny familjekonstellation”. Jag vet att den har fått kritik för att vara för stereotyp men jag håller inte riktigt med om det. Tycker snarare att den ifrågasätter stereotyperna. Ingen serie är ju helt problemfri, dock. Finns åtta säsonger på Netflix.

New Girl

newgirl.jpgDen här serien handlar om Jess, som akut behöver boende och flyttar in tillsammans med tre killar i en vindsvåning. Sen handlar serien om hur de löser sina diverse livsproblem med jobb, relationer osv. på ett väldigt skruvat sätt. Älskvärda karaktärer och framförallt Jess! Netflix har fem säsonger av denna pärla, men det finns minst en till att invänta.

That 70’s Show

That-70s-showAv nostalgiska skäl tittar jag nu igenom den här serien. Jag minns när jag gick på högstadiet, kom hem från skolan och låg i soffan tittandes på That 70’s Show medan mina föräldrar slet i köket för att vi skulle få middag. Nu när jag tittar igenom den tycker jag verkligen att den är problematisk på flera sätt. Kvinnosynen, drogromantiserandet och de plumpa skämten på andras bekostnad är inget som jag står för alls. Jag väljer dock att hoppas att det mesta är för att skildra hur livet såg ut på 70-talet och tittar igenom denna för nostalgins skull. Kommer kanske inte se om den hundra gånger sedan, det har jag svårt att tro. Det finns i alla fall 8 säsonger på Netflix.

Four tips on tv-series with short episodes, which is great when you’re having dinner in front of the TV.

4 reaktioner på ”Serietips i höstmörkret del 3

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.