Höstfix

Jag tycker att det är söndag jämt? Helgerna försvinner ju bara, på gott och ont. Den här helgen också. Igår var maken iväg på egna trevligheter, och jag hade som plan att städa eftersom det inte blev gjort i torsdags när jag egentligen hade tänkt göra det. Min syster kom förbi, jag rastade Baloo och sen blev jag bjuden på fika, så jag hann inte städa. Men det gjorde inte så mycket.

Idag har vi haft en fixardag. Vi har krattat ihop de löv vi har på tomten, ställt bort trädgårdsmöbler för vintern och annat sånt som ska göras innan snön faller. Maken har dessutom spikat fast underspikning på de sista ställena och jag har veckohandlat. Den här månaden har jag lyckats sätta sprätt på matkontot lite väl snabbt så jag fick trixa, tänka och planera för att få ihop middagar fram till nästa onsdag, då kontot kan fyllas på. Det gick bra, vi kommer inte att svälta.

Känner mig nöjd över dagen middag, som vi nyss har intagit. Gjorde ugnspannkaka med bacon i. Till detta serverade jag en sallad på rödkål och äpple, samt rårörda lingon och en klick smör. Hade i lite rågmjöl i pannkakssmeten också, för att få den mer mättande. Jag älskar pannkaka men faktum är ju att man oftast är hungrig igen efter typ tio minuter när man har ätit det Hoppas på att kålsalladen ger mer mättnadskänsla. Gott var det i alla fall!

Frysta lingon

Hoppas att din helg har varit helt lovely!


Another weekend has passed. We have been preparing the yard for winter, by raking up leaves and putting away garden furniture. I am also very pleased with today’s dinner, which was oven pancake with bacon in the mixture and a salad of red cabbage and apples. I also served it with sweetened lingonberries and butter. I hope you had a lovely weekend!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.