En trendande hashtagg

Igår exploderade mina flöden med hashtaggen Me Too, vars syfte är att lyfta fram vanliga kvinnors upplevelser av övergrepp. Ett övergrepp behöver inte vara en våldtäkt, det är ju alla gånger någon gått över gränsen och tagit för sig av en kropp utan samtycke. 

Tack och lov har jag varit förskonad från grova övergrepp. Ändå delar jag många mindre upplevelser med andra kvinnor. Upplevelser som en klasskompis som rycker i ens bh-band fast man inte vill eller män som tar en på rumpan utan att man bett om det.

Jag är övertygad om att vi måste uppfostra pojkar till empatiska människor som aldrig skulle drömma om att ta för sig av andra kroppars utan tillåtelse. Vi måste markera kraftigt när barn gör saker som inte är okej. Inte skratta och bortförklara det med att ”han är kär i dig”. 

Det. Känns. Så. Viktigt. 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.