Veckans matsedel 43/2017

Ny vecka, ny mat. Filvecka för mig innebär lite mindre matlagning. Det här ska jag laga i veckan:

Pasta Rosso
Budgetmaten utan kött får inleda veckan. För vad sägs om pasta med en sås på morötter, lök, krossade tomater och creme fraiche? Billigt och bra, säger jag. Räknar med tre matlådor också.

Chicken Tikka Masala
Det blir ett kärt återbesök för min variant av Bambis Tikka Masala. Det riktigt vattnas i munnen på mig när jag tänker på den här rätten, och det ska bli två matlådor till maken. Prova gärna du också!

Falafel med couscouspilaff
Veckans veganska! Falafel gjord på gula ärtor tillsammans med couscous låter riktigt gott om du frågar mig. Jag ska bara hitta en passande sås som inte innehåller mejeriprodukter.. Om allt går bra borde det i alla fall bli tre matlådor till min man av detta!

Rosépepparlax med äppeltzatziki och rotsaker i ugnen
Det här får bli veckans fisk. Lax är bland det absolut godaste jag vet, och jag kan äta hur mycket som helst.

Tacogratäng
Har varit sugen på detta ett tag. Man steker alltså tacofärs, lägger den i en form och toppar med en kräm gjord på creme fraiche och Philiadelphiaost samt riven ost. In i ugnen tills det är klart, ät med grönsaker. Vill man kan man ha tacochips på gratängen också. Jag tror att vi ska servera dem vid sidan om, till gratängen.

Tror att det får bli utemat på lördag, eller att jag bjuder in oss på palt hos mamma..

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.