Mardrömmen

Igår hände något av det värsta jag har varit med om någonsin, och det absolut värsta som hundägare. Vi skulle iväg till grannstaden på kalas och Baloo skulle vara hos mina föräldrar över dagen. När vi skulle iväg skulle B hoppa in i bilen som vanligt, men den här gången halkade han till i upphoppet och landade som på svansen. 

Han blev sittande så, på svansen, och bara skrek ett hjärtskärande skrik. Vi förstod ganska snart att han inte kunde röra bakbenen. Alls. Ringde jourveterinär i grannstaden (förbannade att det inte finns en veterinär här vi bor) och ingen svarade. Testade lyfta Baloo för att se om han fick till styrseln på bakbenen. Nej. 

Ringde veterinären igen, kom till en telefonsvarare, talade in ett meddelande. Bestämde att vi skulle börja köra och ringa igen i bilen. Stannade hos mamma och pappa för att säga att vi inte kunde lämna Baloo hos dem. De kom ut och tittade. Vi testade att sätta ner honom på marken och han gick men båda bakbenen ville vika sig för honom. 

Vi åkte iväg, fick tag på veterinären och en akuttid hos honom. Det har aldrig varit så långt att köra den sträckan, sträckan som vi båda har pendlat. Jag grät hela vägen, övertygad om att hans liv var slut.

Efter en dryg timme var vi framme. Veterinären tog emot, kollade hur det såg ut när han gick och gav lugnande. Här såg vi att Baloo gick bättre än tidigare men inte på långa vägar bra. Veterinären ryckte och slet i bakbenen på olika sätt. Kände på ryggen. Baloo gnydde till när han rörde ena låret, knät och uppe på ryggen. Sen fick han röntga bakbenen och ryggraden. 

Det visade sig att det inte fanns några frakturer och att lederna satt på plats. Veterinären kom fram till en ledbandsskada (korsbandsskada?) på ena knät. Möjligtvis finns en svullnad längst ner på ryggraden. Baloo är ordinerad vila och smärtstillande/antiinflammatorisk medicin ett par veckor. Sen ska vi på återbesök. 

Idag går han kortare sträckor inomhus och viftar på svansen när man pratar med honom. Han sitter och står hjälpligt, men vill helst ligga ner. Det känns som att det kommer gå vägen, så jag hoppas verkligen det. 


Älskling ❤

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.