Veckans matsedel 45/2017

Ny vecka, mer vardag, mer mat. Jag är överlag inne i en oinspirerad period just nu då veckans matsedel bara känns som ett nödvändigt ont. Den här veckan har jag därför lutat mig tillbaka på recept som jag vet fungerar, förutom onsdagens pasta som blir något nytt. Förhoppningsvis blir någon inspirerad ändå! 🙂

Krämig trebönsmasala med bulgur
Min vardagsklassiker med bönor, mozzarellaost och indiska kryddor. Köttfri måndag, indeed. Sen får den spilla över och bli till middag på tisdag också, då jag behöver något snabbt efter jobbet.

Citronpasta med edamamebönor
Fullkornsspagetti, gröna sojabönor och parmesanost ska rädda min onsdag när jag ofta känner mig ganska slutkörd efter jobbet, och ska försöka styrketräna innan jag äter. Det är ett helt nytt recept för mig, så det känns spännande!

Fiskgratäng med broccolimos
Jag kommer nog köra på min nya klassiker från Linneas skafferi. Så bra att få in lite fisk i veckomenyn.

Tikka Masala med ris och sallad
Veckans fredagsmiddag blir vår älskade Tikka Masala. Mm, det vattnas i munnen bara jag tänker på den.

LÖRDAGSMIDDAG???
Alltså, jag är inne i en period nu då jag inte ”orkar” planera lördagsmiddagar. Så på lördag äter vi antingen ute, äter något med köttfärs eller ser till att bli bjuden på middag någonstans. Eller lagar något annat vi är sugna på. Hur gör ni med lördagar?

Pulled pork med slaw och sås
I helgen kommer jag att slänga in en bit fläskkarré i ugnen som ska bli till världens godaste Pulled Pork. Här hittar du mitt recept som jag använder varje gång. Inte för sött, vilket är jätteviktigt för mig. Sen tänker jag att jag gör en slaw av kål eller rotfrukter, lite beroende på vad jag har hemma, och serverar med en god sås. Längtar ihjäl mig!

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.