Recept: Belugatacos

I söndags var det dags för veckans taco, som den här veckan blev vegetarisk med svarta belugalinser som grund. Jag tänker att man får servera vad man vill till tacos, så jag skriver inget om tillbehören. Däremot tipsar jag på hur man gör en färsliknande röra på belugalinser. Receptet kommer från kokboken Ännu Mera Vego från början, men jag har justerat det lite, lite, lite.

Du behöver, för 4 portioner:
3 dl svarta belugalinser (torkade, okokta)
1 gul lök, gärna lite mindre än medel
spiskummin, koriander, oregano, svartpeppar och cayennepeppar (alternativt en påse färdig tacokrydda)
400 gram krossade tomater
1 dl vatten
rapsolja

Gör så här:
Koka linserna tills de är mjuka, ca 15-20 minuter. Hacka löken fint. Hetta upp olja i en stekpanna och lägg i löken. Bryn tills den har blivit glansig. Tillsätt tacokryddan (antingen påsen eller de olika kryddorna efter tycke och smak) och låt smakerna stekas fram. Häll av vattnet från de kokade linserna och rör ner i pannan tillsammans med krossade tomater och vatten. Låt röran koka ihop i ungefär 5 minuter, den ska bli ganska ”fast” och alltså inte vara som en stor sås. Servera som färs till dina tacos!

2 reaktioner på ”Recept: Belugatacos

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.