10 år som bloggare

Idag, den 30 november, är det 10 år sedan jag började blogga. Då hade jag läst några bloggar ett tag, tyckt att det verkat spännande och sen upptäckt att nästan alla jag kände hade en blogg. Innan trodde och tänkte jag att man var tvungen ”att vara någon” för att kunna ha en blogg. En fredagskväll i november 2007 skrev jag således mitt första blogginlägg.

bild2
Mitt 18-åriga jag, med min 2-åriga hund.

2007 var jag sjutton år, skulle bli myndig i januari. Jag gick på gymnasiet, andra året på Samhällsprogrammet. Jag minns det som att jag trivdes ganska bra med att vara sjutton. Till skillnad från alla andra tyckte jag att det var rätt skönt att leva i en mellanålder och slippa känna press på att ta skoterkort eller körkort.

Jag hade inte ett så jättespännande liv, och jag hade tillräckligt med konsekvenstänk för att inte bli alltför privat. Bloggen blev därför aldrig särskilt stor. Inte stor alls. Ändå har jag fortsatt blogga regelbundet i tio års tid. I perioder har det varit glesare mellan inläggen, och jag hade ett kortare uppehåll hösten 2015, men som regel har jag bloggat nästan varje dag i tio år. För fem år sedan passade jag på att flytta bloggen till WordPress och byta bloggnamn. Här finns alltså bara fem års arkiv.

IMG_20171021_212955_615.jpg

En mer nytagen bild på mig; 27, snart 28, och kan inte lägga på läppstift.

Det här är och har alltid varit en hobby för mig. Jag har i princip hela mitt liv älskat att skriva, att uttrycka mig i skrift. Jag tycker fortfarande att det är så vansinnigt roligt. Bloggen kommer att fortsätta tills jag inte längre vill, och just nu ser jag inte något slutdatum för den. Länge leve bloggen!

Today it’s the 10 year anniversary of my time as a blogger, and five years since I moved my blog here, to WordPress. When I started I was 17, now I’m 27 and still loving to write in my blog. How long have you had your blog?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.