Den 7 december 2007

Åh. Som jag berättade förra veckan har jag ju varit med blogg i tio år, och idag tänkte jag att vi skulle titta på vad mitt 17-åriga jag bloggade om för 10 år sedan. Jag ser en stark utveckling sedan dess, om man säger så. Ämnena i mitt blogginlägg den 7 december 2007 var:

  • Gymnasiets nationella prov, som då kändes som en ganska stor grej.
  • Läsning. Jag hade lånat tre böcker på biblioteket.
  • Julklappar
  • Det faktum att jag bojkottade Idolfinalen eftersom min favorit inte tog sig dit.

Haha, lilla jag. Det känns på ett vis som en enklare tid. När mitt största problem var att svenska folket röstade fel i Idol. Att jag var så pass missnöjd att det blev ett helt blogginlägg.

Samtidigt vet jag hur stressad jag alltid var. Jag skrev att de nationella proven gav mig panik, och det var väl en sanning med modifikation. Visst blev jag lite nervös när jag skulle göra prov, men jag kände mig ofta ganska säker på att jag skulle klara dem. Det som var jobbigt var den här pressen jag satte på mig själv, och att det fanns noll utrymme att misslyckas.

Jag har blivit snällare mot mig själv. Jag var tvungen, för annars skulle jag ha gått under. Idag får jag göra saker på ett halvdant sätt, kanske lite sämre än vad jag egentligen hade kunnat. Jag får lägga ribban lägre än vad jag egentligen skulle klara av. Fan, vad skönt.

Jag önskar att jag kunde åka tillbaka tio år i tiden och tala om det för mitt 17-åriga jag. Du duger även om du inte har alla rätt på nationella proven. Och det kommer gå bra för din favorit i Idol i alla fall, trots att han åkte ut för tidigt.

En reaktion på ”Den 7 december 2007

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.