Christmas Sweets 2017

Även i år har jag lagt tid på att göra eget julgodis. Det är nästan exakt samma som förra året, men jag delar med mig av recepten en gång till.

Först ut är denna Wienernougat, som verkligen är ett måste på jul. I år gjorde jag bort mig eftersom jag inte läste receptet innan utan trodde att jag kunde det i huvudet. Rätt recept finns i länken ovan, men så här gjorde jag i år. Jag smälte 200 gram mjölkchoklad med 250 gram nougat. När allt var smält rörde jag ner en påse med flagad mandel. Häll ut i en form, låt stelna, skär bitar – klart.

Näst på tur har vi det marmorerade chokladgodiset. Smält 180 gram vit choklad och rör ner en halv deciliter saltat jordnötssmör. Jag brukar använda ett slätt smör utan bitar. Häll ut blandningen i en form. Smält sedan 200 gram mjölkchoklad och rör ner en halv deciliter jordnötssmör även här. Häll ut ovanpå den vita blandningen i formen. Använde en liten sked eller gaffel och gör fina marmorerade mönster. Låt stelna och skär i bitar – klart.


Sist ut är förra årets succé – Mariannetryfflar. Receptet kommer ursprungligen från Jennys Matblogg, men i år dubblade jag det för att få fler godisar ur det. Krossa 30 Mariannegodisar på valfritt sätt. Jag använde en matberedare. Smält sedan 200 gram mjölkchoklad och tillsätt en knapp deciliter vispgrädde. Blanda ner mariannekrosset. Ställ svalt, jag hade mina ett dygn i kylen, innan du rullar små bollar. Bollarna kan du sedan rulla i florsocker. Klart!

Som ni ser använder jag mycket mjölkchoklad. Nästa år ska jag blanda ut en del av chokladen med mörkare choklad för att det inte ska bli riktigt lika sött, men ändå inte så kraftigt som vanligt mörk choklad är.

Candy, Sweets, Chocolate – in English there are many names for it. In this blogpost I share my Christmas candy for this year, and simple recipes. Feel free to translate and try – you won’t be sorry. P.S. Marianne is a Swedish sweet which tastes mint.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.