Veckans matsedel 5/2018

Nu är det måndag igen, vi är inne på årets femte vecka och det är dags att fundera över vad vi ska äta. Har du koll på veckans middagar? Om inte kommer sju förslag här, varav fyra är helt utan kött (och två är veganska). I veckan äter vi:

Pasta med rostade tomater

Jag tänkte först och främst göra ”pasta” av zucchini. Sen tänkte jag äta detta med körsbärstomater och vita bönor som rostats i ugnen med rosmarin.. Det vattnar sig i munnen när jag tänker på detta! En perfekt köttfri måndag eftersom rätten dessutom är vegansk.

Torsk med soltorkade tomater

Jag hittade det här receptet hos Bambi och tänkte testa. Det är alltid kul med nya fiskrecept tycker jag. På tisdag har jag en sån dag då jag har tid att laga det här också.

Pasta Rosso

Veganskt igen. En tomatbaserad sås som görs krämig med hjälp av havrefraiche och så steker jag kikärtor i vitlök till. Serveras med äggfri pasta. Blir bra på onsdag!

(Paneer) Mango Salsa

En jättegod vegetarisk gryta som egentligen görs på paneer, en indisk färskost, men som blir lika god på halloumi. Mango är verkligen pricken över i. Jag tänker att den passar bra på torsdag när Fredrik kommer hem från jobb.

Plankstek

Jag ska ge mig på att göra plankstek, för första gången. Jag fick plankor i julklapp för flera år sedan, men nu verkar jag komma till skott. Det får bli veckans fredagsmiddag.

Mustig chili med choklad

Den godaste chiligrytan jag har smakat är den här. Den är vegetarisk och går att göra vegansk genom att välja mjökfri choklad. Jag kommer laga denna trots mitt sockerförbud, det är så liten mängd det rör sig om. Den tar lite tid att göra, så en lördag brukar vara en bra dag att laga den på.

Tacos

Vi avslutar veckan med tacos på älgfärs. Tacos är nästan ännu bättre på söndag än på fredag, tycker jag!

The dinners of this week.

En reaktion på ”Veckans matsedel 5/2018

  1. Pingback: Inne hos Ina

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.