Veckans matsedel 6/2018

Hej vecka 6! Efter en bitvis långtråkig helg (kan vi få lite sol så jag får lust att vara utomhus, tack!) kickar vi alltså igång en ny vecka. Jag har planerat upp en ny veckomatsedel som innehåller två veganska, två vegetariska, en fisk-, en kyckling- och en kötträtt. Ett helt okej facit enligt mig, som alltså strävar mot att äta som en flexitarian snarare än som en vegetarian eller vegan. Till min hjälp har jag haft mina favoritböcker när det gäller vegetarisk mat.

Här kommer veckans rätter:

Pasta Rosso
Vi fick över så mycket rester förra veckan att det inte blev av att laga denna pastarätt. Därför får den inleda veckan, bli min köttfria måndag, och jag har till och med justerat lite så den ska bli vegansk. Det blir alltså pasta med en sås på krossade tomater och iFraiche, samt vitlöksfrästa kikärtor. Det känns som en bra start på veckan.

Fiskgratäng med broccolimos
Det här kan vara en av världens godaste fiskrecept, och var faktiskt det recept som gjorde att jag hittade till bloggen Linneas Skafferi en gång i tiden. Den lagar jag på tisdag.

Indisk kikärtscurry
Så många gånger som jag har tipsat om den här rätten, nu senast när jag listade fem budgetmiddagar i mitten av januari. Snabbt, veganskt och gott passar utmärkt på onsdag.

Tomatsoppa med mozzarella
torsdag kommer Fredrik hem från jobb, så då tänker jag att det passar bra att laga soppa. Mest för att soppa både är svårt att transportera i matlådor (jag lagar alltid fyra portioner och äter en, tar en i matlåda dagen efter samt fryser två till F) och för att det inte känns som superbra mat de dagar man jobbar så hårt som han gör. Men på torsdag, då! Det blir passerade tomater, lök, vitlök, chili och buljong som får koka ihop. Och så avslutar jag med att strö över riven mozzarellaost. Vegetariskt och gott!

Fajitas
Jag älskar verkligen olika typer av enchiladas, burritos och så klart fajitas. I veckan blir det vår fredagsmat. Jag brukar steka kyckling, röd paprika och lök tillsammans med kryddor och fylla bröden innan de gratineras. Så gott!

Pulled Pork
Dags igen för detta fantastiska långkok! Jag älskar att det knappt kräver någon arbetsinsats men ändå blir så gott! Till helgen drar ju OS igång, även om det inte blir så mycket sändingar dagtid vad det verkar, så då är det perfekt med mat som klarar sig själv i ugnen. Tillsammans med typ klyftpotatis och sallad blir det en fin middag på lördag!

Burgare på svarta bönor
Vi avslutar veckan med att steka burgare gjorda på svarta bönor, majs och cashewnötter. Också en stor favorit hos oss, som kommer från Mera Vego. Alltid skönt att avsluta veckan vegetariskt tycker jag!

This week’s dinners. Four without meat, one with fish, one with chicken and one with pork. What do you have for dinner?

2 reaktioner på ”Veckans matsedel 6/2018

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.