Veckans matsedel 10/2018

Hej vecka 10, hej sportlovsveckan! Jag är så nöjd med att få vara ledig hela veckan. Som jag har sagt förut har jag inga direkta planer utom att vila tills det blir tråkigt. Jag har redan läst ut en (tunn) bok och hoppas hinna minst en till innan veckan är slut. Laga mat ska jag dock göra! Här är veckans matsedel:

Dhal på gröna linser

Japp, man kan byta ut röda linser mot gröna. Det blir mycket godare också. Jag nådde någon typ av eufori när jag insåg detta för typ ett år sedan. Denna indiska linsgryta får inleda veckan, som ju alltid börjar med en köttfri måndag. Nu minns jag inte exakt, men jag tror till och med att receptet är veganskt.

Vegetarisk tacopaj

Den här pajen har jag gjort en gång förut, och den blev himmelskt god! Receptet kommer från Bambi, och är baserat på grönsaker. Det lagar jag på tisdag!

Mexikansk kycklinggratäng

Ledighet innebär tålamod och tid till att prova nya recept, så det ska jag göra på onsdag. Det här receptet kommer också från Bambi och såg himla smaskigt ut! Lång tid i ugnen, men blir det gott tänker jag att det är mat man kan göra kvällen innan man ska äta nästa gång.

Pitabröd eller tacos

Fredagsmiddagen den här veckan ska ätas i stugan, och då blir det stekt köttfärs och antingen pitabröd eller tortillabröd.

Stekt entrecote med kroketter

Om vi blir själva i stugan blir det här lördagsmiddag. Är vi fler får vi höras ihop och så sparar vi entrecoten till en annan helg.

Halloumistroganoff

Mat som går snabbt att laga är bra när man kommer hem efter en helg borta, så som det blir på söndag. Vegetariskt är bra eftersom det inte kräver att man har tinat kött eller liknande för att kunna laga. Det här är ju också sjukt gott!

This week’s dinner!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.