Tre filmer jag har sett på senaste tiden

Film är egentligen inte ett av mina största intressen. Jag gillar tv-serier mycket mer. Men, jag vill ändå gärna se en film på helgen, och brukar efter en stunds panik hitta något att se. Jag tänkte visa tre filmer vi har sett på sista tiden, både bra och mindre bra filmer. Here we go!

Life as We Know It (2010)

lifeasweknowit

I helgen såg vi den här för tredje gången, och jag tycker nog att den blir bättre och bättre för varje gång. Kanske för att jag blir äldre och äldre och förstår saker jag inte förstod innan. Filmen handlar i alla fall om två personer, som inte direkt tycker om varandra, som blir vårdnadshavare för ett litet barn när barnets föräldrar omkommer. Den är både rolig och sorglig, men lutar mest åt en lycklig Hollywoodfilm.

Att jag har sett den tre gånger tycker jag ändå är ett okej betyg. Filmen har åtta år på nacken men känns inte omodern för det. Jag skulle inte säga att det är den bästa filmen jag någonsin har sett men den är tillräckligt bra för att få fyra stjärnor av fem.

When We First Met (2018)

whenwefirstmet

Det här är en film som det känns som man har sett förut, tycker jag. Men det behöver ju inte vara dåligt. Ibland vill man ju ha något som är lätt att hänga med i. Filmen handlar om Noah, som är när vän, och dödligt förälskad i, Avery. När filmen börjar ska Avery gifta sig med någon annan, och Noah ångrar att han inte agerade annorlunda den kvällen de träffades. Efter ett tag upptäcker han att han kan resa i tiden och återuppleva ögonblicket. Men vad händer när man ändrar något i det förflutna?

Som sagt, ändra dåtiden känns som något man har sett förut. Det vägs dock upp av att jag älskar Adam Devine som har huvudrollen. Han har ju också en roll i Modern Family som jag älskar. Jag tycker filmen får tre svaga stjärnor av fem, den är inte ett mästerverk men fungerar när man inte har något annat att titta på. Den går nog bara att se på Netflix eftersom den är producerad av det bolaget.

Never Let Me Go (2010)

never_let_me_go

Här är en snyftfilm som fick mig att gråta mer än på länge. Filmen är baserad på boken med samma namn (som har skrivits av den senaste nobelpristagaren, Kazuo Ishiguro) och handlar om tre personers livsöden. De växer upp på samma internatskola, och inser snart att de inte kommer få leva hela sitt liv. I allt detta finns en komplicerad kärlekstriangel, som så klart bidrar till det tragiska i berättelsen.

Keira Knightley är så klart fantastisk. Jag älskar verkligen hennes insatser i de flesta filmer. Den här filmen tycker jag är välgjord och gripande. Jag tänker att jag ska läsa boken så småningom också. Filmen får fyra stjärnor av fem.


Gillade du det här inlägget? Du kanske också gillar:

Serietips i höstmörkret – del 1
Poddar jag önskar att jag lyssnade på
3 bra matbloggare


Three movies I’ve watched lately. My favourite was Life as We Know It, which I watched for the third time!

6 reaktioner på ”Tre filmer jag har sett på senaste tiden

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.