Någon som vi kommer att minnas

Året var 2003. Jag gick i årskurs 6 och vår skola hade som tradition att just sexorna övade in ”småstjärnorna”, där vi dansade och mimade till kända låtar. Sedan bjöds föräldrarna in och fick titta på showen. Vi var ett litet gäng tjejer i klassen, jag kommer inte ihåg exakt hur många, som valde att dansa och mima till Är du kär i mig ännu Klas-Göran. Jag minns att vi tyckte att texten var rolig och vet att vi engagerade klassens elevassistent till att agera Klas-Göran. Jag blir fortfarande fnissig när jag tänker på att han sprang förbi i bakgrunden med en madrass i högsta hugg.

Klipp till 2018. Jag sitter framför tv:n och tittar på Bonusfamiljen. I just det här avsnittet gifter sig Martins mamma med sin stora kärlek Gugge, som spelas av Barbro Lill-Babs Svensson, och jag reflekterar över hur energisk hon är. Är hon inte ganska gammal, funderar jag, men tar inte reda på mer än så. Dagen efter plingar min mobil. En notis om att Lill-Babs har gått ur tiden.

Det första jag tänker är Klas-Göran. Jaha, hon var 80 år ändå, är det andra. Sen reflekterar jag över att det här ändå känns. Att när andra kända människor gått ur tiden har jag inte tänkt så mycket på dem, men det här känns genuint tråkigt. Hela mitt liv har Lill-Babs funnits i bakgrunden, dykt upp på scener och nu senast i en tv-serie jag följer. Nu kommer hon inte göra det längre.

Min sista tanke blir att det hon har gjort kommer att leva vidare. De elever jag har i klassrummet nu, födda på 00-talet, har jag hört gå runt och nynna på låten om Klas-Göran. Det är bara en av de sånger som för alltid kommer förknippas med just Lill-Babs. På samma sätt är jag säker på att hennes rollinsats i Bonusfamiljen kommer att bli ihågkommen för evigt. En fin tanke.

Tack för allt Barbro. Vila i frid.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.