Veckans matsedel 15/2018

Då var vardagen igång igen. Varje gång jag har varit ledig en längre tid tycker jag alltid att det är så skönt att få laga ”vanlig” mat igen. Vardagen syns bäst i maten, tänker jag. Håller du med, eller saknar du helgens festmåltider? Oavsett vilket har jag planerat upp den här veckans meny, och den ser ut så här:

Bolognese på svarta linser
Den här rätten har snabbt blivit en klassiker i mitt kök, och är en superrätt om man vill köra på köttfri måndag. Håll utkik, för snart kommer mitt recept på denna  läckra rätt upp i bloggen!

Tofupinnar med potatismos och gurksås
Efter att ha testat tofu för första gången förra veckan fortsätter jag den här veckan med en till tofurätt. Den här gången ska jag göra pinnar, som ser ut som fiskpinnar, och servera med potatismos och så en sås på creme fraiche och bostongurka. Det blir veckans tisdagsmat.

Korvsås med bulgur
Falukorv i krossade tomater, det är dags igen. En av mina snabbaste favoriträtter. Det här ska jag göra på onsdag, då jag också ska försöka få till årets första löppass mellan jobbet och middagen. Skönt att ha något gott och snabblagat att äta efter det.

Havrepannkakor utan mjölk och ägg
Veganska pannkakor minsann. Har testat en gång förut och det blev gott men den stekpannan jag hade då gick inte att steka pannkakor i. Ska testa igen i min andra panna, som ju har flyttat hem igen efter att vi tömde övernattningslägenheten i julas.

Sallad med varmrökt lax och kokta ägg
Den senaste tiden har jag känt ett rejält sug efter isbergssallad, vilket är konstigt eftersom jag alltid har hatat just isbergssallad. Men, det här nya suget har alltså lett till att jag kände för att äta sallad i helgen. Jag blir ensam hemma i helgen, så på lördag blir det varmrökt lax, kokta ägg, majonnäs.. Och så isbergssallad, tomat, gurka… Mmmm.

På fredag ska jag ut och äta med jobbet och sen gå på en show. Det här krockade totalt med skoterhelgen som min man och jag skulle ha farit på, så han åker själv. Därför är jag alltså ensam i helgen. Det funkar nog det också. På söndag vet jag inte vad vi ska hitta på. Kanske utemat, om han kommer från fjällen?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.