Tv-serier jag har tittat på 2018

Vi är nog många som slaviskt följer olika tv-serier om kvällarna. Det känns som att det är populärare än att titta på film, och definitivt som att det raderat ut vanligt tv-tittande. Om jag ser till mig själv har jag under flera år knappt sett ”vanlig” tv. De senaste månaderna har det plötsligt blivit så att jag har haft ett program varje kväll att titta på. Jag tänkte tipsa om några serier jag har följt, varav de flesta har jag sett på tv:n den tid de har sänts.

House of Cards

house of cards

Den första serien är streamad, dock. Netflix egna serie, med Kevin Spacey och Robin Wright i huvudrollerna. Handlar om en politiker i Washington, och hur han med hjälp av sin fru och andra lakejer försöker ta sig till makten. Väldigt välgjord, spännande och ganska oförutsägbar. Man måste koncentrera sig när man tittar på det här, det kanske är därför min trötta hjärna tycker att den inte är förutsägbar. Finns fem säsonger på Netflix, och den sjätte ska komma till sommaren.

Bonusfamiljen

bonusfamiljen

Två säsonger av denna serie finns att hitta på SVT Play. Jag såg första säsongen på Play och sen har jag suttit framför tv:n varje måndagskväll och tittat på serien. Den handlar om Patrik och Lisa som flyttar ihop med sina barn. Patrik har varit separerad från sitt ex några år men Lisa är fortfarande gift med sitt ex. Det går inte alltid superbra för dem. Förutom Patrik och Lisa handlar den om deras respektive ex och hur alla tacklar separationen och livet i en bonusfamilj. Den är stundtals ganska rolig och andra stunder kanske alldeles för sann. Jag tycker att man borde se den bara för allmänbildningens skull. Den kommer bli en klassiker.

Sommaren med släkten

sommaren-med-slakten-kanal-5-play-sasong-2

På söndagar går den här komediserien på kanal 5. Den handlar om livet i en sommarstuga och om olika problem som kan uppstå där. Dessutom olika släktfejder och annat. Jag tycker att den duger att titta på, men det är inte det bästa jag har sett. Christine Meltzer är strålande i sin roll som den rika och snobbiga Carro. Finns även på Dplay.

Helt perfekt

heltperfekt

Direkt efter Sommaren med släkten kan man titta på Helt perfekt, som handlar om Johan. Han är en medelålders man som bor i Stockholm och serien handlar väl egentligen om vett och etikett i det moderna samhället. Hur ska man agera i olika situationer? Den här är rolig ibland, och ibland nästan fjantig. Kanske är det för att jag inte bor i Stockholm och inte upplever alla problem som serien handlar om?

Nu håller jag på att behöva nya serietips. Har du något?


Gillade du det här inlägget? Du kanske också gillar:

Serietips i höstmörkret – del 1
Serietips i höstmörkret – del 2
Serietips i höstmörkret – del 3


TV-series I’ve been watching 2018. Three of them are in Swedish, and the last one is House of Cards, which is available on Netflix.

4 reaktioner på ”Tv-serier jag har tittat på 2018

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.