Gråa, trista maj

Vi har fortfarande flera decimeter snö på gräsmattan, det är förbannat kallt och himlen är har fler nyanser av grått än en väldigt känd bok av E.L. James. Maj är inte min favoritmånad om man säger så. Det har aldrig varit och kommer nog aldrig att bli. Tur att den brukar swisha förbi i något konstigt töcken när man är lärare. Häromdagen hade en av mina facebookvänner delat en bild på en kylskåpsdörr där någon hade ställt in tvättmedlet och skrivit något i stil med ”lärare i maj”. Kunde relatera så mycket till det. Är det bara lärare, eller är det samma på fler arbetsplatser?

Positiva saker idag är att det är fredag, någon på jobbet pratade om 20 plusgrader nästa vecka och jag har picklat rödlök till middagen. Jag tror verkligen att halloumiburgare och picklad rödlök är den kombon man ska ha! Tänker göra en röra på avokado och lime till också.

Vi har noll och inga planer för helgen. Fredrik har rivit bort vår altan idag. Jag ser verkligen inte fram emot sommarens jobb: att gräva runt baksidan av huset för att byta rasskydd. Så tråkigt och jobbigt och så ser man inte ens resultatet sedan. Vi får lite ro i att det inte rasar in under huset, så klart, men nog finns det roligare saker att göra. Sen blir det förstås kul att göra en ny altan på baksidan, och ”inreda” den.

Ja, men helgen? Jag vet inte vad vi ska hitta på. Nästa helg när det är långhelg tänkte vi åka till någon stad över dagen. Det lutar mot Skellefteå, men vi får se. Den här helgen ska jag kanske göra färdigt ett syprojekt och så ska jag försöka hitta på något med min lilla familj.

Vad gör du i helgen?


A lot of nonsense today. The weather is awfully cold and grey, we have no special plans for the weekend and today we are having burgers made of halloumi cheese.

En reaktion på ”Gråa, trista maj

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.