Så gör du din egen barbecuesås

Grillsäsongen är här, och visst är det härligt? I sommar tänker jag att vi ska grilla minst en gång i veckan, så länge som möjligt!

Brukar ni använda barbecuesås? Hur använder ni den? I helgen använde vi den som glaze och det blev jättegott. Jag kokade egen sås eftersom jag tycker att de man köper färdiga är alldeles för söta. Jag kokade en stor laddning på en gång och frös in i mindre burkar. Då har jag så det räcker till fler gånger. Min sås använder jag alltid när jag gör Pulled Pork, och den passar jättebra till fläskkött. Kan tänka mig att den blir god även till nöt. Här nedan hittar du receptet!

Inas Barbecuesås (ca 8 dl färdig sås)

Du behöver:

2 gula lökar . 4 vitlöksklyftor . 2 chilifrukter, t.ex. spansk peppar . 2 dl hackad rotselleri . 400 gram passerade tomater . 4 dl vatten . 2 dl äppelcidervinäger . 4 msk honung . 2 msk oxfond . 2 msk liquid smoke . 1 msk honung

Hacka grönsakerna och fräs i lämpligt matfett. Tillsätt övriga ingredienser och låt koka ihop i ungefär en halvtimme. Mixa slätt. Tappa upp på burkar och frys in.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.