Trädgårdstisdag: Äppelträd

Jag har länge drömt om ett äppelträd. När jag var yngre trodde jag inte att man kunde ha äppelträd när man bor så långt norrut som vi gör. Det var någon i min närhet som påstod det. Nu har jag dock insett att det är rätt många som faktiskt har äppelträd häromkring vi kommer att infria drömmen. Jag bryr mig egentligen inte om att få en massa äpplen, även om det hade varit trevligt, huvudsaken är att de blommar ibland.

I höst är tanken att vi ska plantera trädet. Vad jag kan läsa mig till är det bäst att göra det antingen på våren eller hösten, och våren är inte riktigt ett alternativ här. Vi har så mycket annat att göra när snön försvunnit. Dessutom vet jag aldrig riktigt när det är vår här uppe? Svårt att säga när våren går över i sommar. Höst däremot, det brukar man märka ganska fort när det är.

Svårast är att välja en plats i trädgården. Jag har en tanke kring var jag vill ha det. Ett litet problem är att det inte är särskilt vindskyddat. De gånger det blåser rejält är trädet ganska utsatt där. Det är också i krokarna där vi brukar tippa snö på vintern. Vi vill inte bli utan snötipp, och heller inte riskera att trädet knäcks av snötyngden. Det hände grannens äppelträd förra vintern. Inte av snötipp då, utan av snön som la sig på trädet bara..

Jag ska prata med våra lokala handelsträdgårdar också för att få tips och råd. Sen ska det väl förhoppningsvis åka ner ett träd någon gång i höst!

En reaktion på ”Trädgårdstisdag: Äppelträd

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.