Veckans matsedel 27/2018

Den nya veckan inleds på ett alldeles strålande sätt. Jag sitter på altanen och solen värmer så pass att det redan känns lite jobbigt, trots att jag delvis befinner mig i skugga. När jag kollade vädret igår verkade det som om det bara är idag och imorgon som det ska vara den här sommarvärmen så det ska nog gå bra.

Vad som är svårare är vad vi ska äta i veckan. Ju varmare det är, desto mindre har man lust att stå och laga mat. Vi har i alla fall ett gäng rester som jag ska äta upp här i början av veckan. Dessutom går Fredrik på semester nästa vecka, så jag behöver inte laga en massa matlådor som han ska ha med sig.

Tankar kring veckans mat är nog:

Förra veckans spenatsoppa
Vi fick kvar en del soppa som vi frös in, så det tänker jag nog äta till middag idag. Räcker till en lunch imorgon också.

Vegetariska fyllda paprikor
Det var länge sedan jag lagade fyllda paprikor. I vanliga fall brukar jag har köttfärs i, men man kan ju faktiskt göra en vegetarisk fyllning. Till exempel på svamp, lök, tomat och en massa kryddor. Det blir tisdagens mat, och sen räcker den nog till onsdagen också.

Fiskgratäng med broccolimos
När F kommer hem på torsdag kväll tänker jag att vi äter fiskgratäng. Friskgratäng? Vilket sätt att fira in semestern, tänker ni. Jag ser det som ett sätt att få i oss fisk den här veckan.

Ugnsstekta kycklingklubbor med grönkålssallad
Hehe, kycklingklubbor verkar vara min nya paradrätt. Förra veckan blev de riktigt lyckade! Med en riktigt god sallad till och någon sås gjord på något annat tror jag att det blir jättebra fredagsmat. Kyckling och sallad på en fredag, tänker ni. Ja. Efter helgens onyttigheter känns det alldeles rätt.

Grillat kött med potatisgratäng
Men på lördag, då blir det firarmat! Hur det än är tycker jag att kött är gott, och med tanke på hur dyrt det är med (bra) kött är det verkligen en lyxvara.

Vegetarisk tacopaj
Vi avslutar veckan med tacos, i vanlig ordning. Den här gången i form av en tacopaj gjord på linser som är så jäkla god.

Vad äter du i veckan?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.