Sommarläsningen 2018

En dryg vecka försenad kom så min beställning med sommarläsning i måndags. Nu vet jag inte hur mycket mer jag kommer hinna läsa, men det kanske blir en del ändå. Det som inte blir läst nu blir ju så klart läst senare. Jag tänkte att vi kan titta på vad jag har beställt!

Inuti huvudet är jag kul av Lisa Bjärbo. Jag har läst alla Lisa Bjärbos ungdomsromaner och bara älskar hennes språk. (Hon är också en av författarna till mina favoritkokböcker). Liv är sjutton år, flyttar från Södermalm i Stockholm till ett litet – enligt boken – ruckel i den småländska skogen och kämpar med hur man gör för att lära känna nya människor. Den här boken handlar om att vara blyg och introvert och vad det gör med en i nya situationer. Jag började läsa lite i den igår och hittade genast flera olika citat som stämmer in på mig själv. Så bra hon har lyckats fånga känslan!

Karta för förälskade och andra vilsna av Johanna Lindbäck. Även Johanna Lindbäck har skrivit så många bra ungdomsböcker som jag har läst. Älskar hennes språk och att hon ofta (inte alltid) har en liten twist i slutet. Den här boken handlar om Julia som spenderar en sommar på sitt lantställe och funderar över om hon fortfarande har kvar sina kompisar, och om hon fortfarande gillar Isak eller om det är Rasmus här ute på landet som gäller. Så tolkar jag den i alla fall. Jag tror mycket på denna!

Lock and key av Sarah Dessen. Ytterligare en ungdomsbok. Jag verkar bara läsa sånt. Tror att jag kände för lättsmälta titlar när jag beställde. I alla fall, den här beställde jag på originalspråket för att underhålla min engelska lite. Tycker att jag tappar så mycket när jag inte aktivt behöver använda den. Den ska handla om Ruby som flyttar in hos sin syster och får (plötsligt, kanske?) förutsättningar för en bra framtid. Och så är det visst en pojke som bor granne.

Det lilla bageriet på strandpromenaden av Jenny Colgan. Det här verkar vara en mysig bok om en trasig själ som börjar om på ett nytt ställe. Efter en konkurs flyttar Polly in ovanpå ett nedlagt bageri i en fiskeby, börjar baka bröd och bygger sakta upp en ny tillvaro. Typ.

Den röda adressboken av Sofia Lundberg. 98-åriga Doris börjar skriva ner sina minnen, minnen om personer från sin adressbok där alla hon någonsin har mött finns uppskrivna. En berättelse om livet, med den stora kärleken man aldrig glömmer i fokus.

The Break av Marian Keyes. En av mina absoluta favoritförfattare. Jag har läst nästan alla hennes böcker, även samlingar med krönikor och noveller. Den handlar om Amy, vars man Hugh bestämmer sig för ett halvårs paus från äktenskapet, barnet och livet tillsammans för att åka till SydostAsien. Och så vad Amy gör under tiden, antar jag. Jag valde att köpa den här också på orignialspråk så jag får träna lite mer vuxen engelska.

Bara ett barn av Malin Persson Giolito. Det här är tydligen första boken om advokaten Sophia Weber och ska handla om det fall som gör henne känd. Den lille pojken Alex omhändertas av socialen, det utreds vem det är som har gjort honom illa och Weber blir utsedd till hans advokat. Jag har tidigare läst Bortom varje rimligt tvivel som också handlade om Sophia Weber. Och så klart Störst av allt, som jag tyckte var helt fenomenal.

Efter att jag har läst igenom den här högen tänker jag läsa om alla Harry Potter-böckerna igen.


Mer inlägg om böcker? Vad sägs om:

Bästa böckerna föregående år
Störst av allt – Malin Persson Giolito
9 boktips för semesterläsningen


2 reaktioner på ”Sommarläsningen 2018

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.